Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Viktör Lööv hyllas av Toronto

Viktor Lööv befinner sig i rampljuset under Torontos träningsläger för klubbens talanager. Där ser man honom som en framtida NHL-back.
– Lööv är väldigt talangfull, säger Jim Hughes, spelarutvecklare i klubben.

Lööv jublar. Foto: Richard Himberg.

Viktor Lööv befinner sig just nu på Toronto Maple Leafs så kallade Development Camp, ett utvecklingsläger för klubbens talanger. På plats är även nydraftade William Nylander.

Båda har, som bekant, en sak gemensamt: De har representerat SSK.

Och just Lööv – som numera huserar i Modo – hyllas av cheferna i Toronto.

– Lööv är väldigt talangfull. Han är graciös på skridskorna samtidigt som han har en stor kropp som han använder fysiskt. Han letar efter tacklingar på öppen is och är bra på att transportera puck, men det som verkligen separerar honom från många andra är hans skridskoåkning, säger spelarutvecklaren Jim Hughes, till lokaltidningen Toronto Star, skriver Hockeysverige.se, och utvecklar:

– Han skrinnar på isytan och tappar aldrig skäret, i stället ökar han hela tiden farten. Han har fantastisk kraft, fantastisk explosivitet och fantastisk acceleration. Det gör allt i hans spel så mycket enklare eftersom han är en så fantastiskt bra skridskoåkare.

Viktor Lööv draftade 2012, i sjunde rundan, som totalt 209:e spelare.

Och klubben ser definitivt Lööv som en framtida NHL-spelare.

Men redan i höst?

– Åh, jag är inte redo att spela i NHL än. Jag vet inte vad som kommer att hända i september. Allt jag vill göra är att förbättra min skridskoåkning, mina skills så att jag kan bli redo, säger Lööv själv.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.