Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

”Vi har kvaliteterna som krävs för att gå hela vägen”

SSK J20 avancerar vidare i slutspelet efter 3-6-segern mot LHC på bortaplan.

– Vi kan gå hela vägen, säger Jesper Frödén till UppdragSport.se efter matchen.

Jesper Frödén. Foto: Andreas Sandström, Pic-Agency.
Jesper Frödén. Foto: Andreas Sandström, Pic-Agency.

SSK vann oväntat första matchen mot LHC på hemmaplan med 8-6. Idag hade man chansen att ta sig vidare i slutspelet genom seger på bortaplan mot storfavoriterna från Östergötland.

Och SSK tog chansen.

Efter en något knackig inledning och underläge med 2-2 vände laget och kunde till slut vinna med hela 3-6.

– Det var en sjukt skön seger. Vi krigade verkligen från start till slut i den här matchen. Vi har riktigt bra moral i den här gruppen och ger inte upp. Dessutom är vi noggranna i detaljerna; vi får ner puckarna och är riktigt tajta i egen zon, säger Frödén till Uppdragsport.se efter matchen.

Varför lyckas ni vinna med 2-0 i matcher?

– Vi vet själva att vi är ett bättre lag än placeringen visade. Vi har kommit ihop riktigt bra som en grupp nu mot slutet och spelar verkligen för varandra.

SSK var inför matchserien rejält nederlagstippade av experter, som menade att LHC skulle behöva ”glömma bort hur man spelar ishockey” för att över huvud taget bli hotade av Södertälje. Så blev verkligen inte fallet, istället vann alltså SSK med 2-0 i matcher.

– Det är så klart underbart roligt att motbevisa experterna. Men vi själva har hela tiden trott på det här så vi visste att vi kunde bevisa motsatsen.

Hur långt tror du det här laget kan gå?

– Vi har verkligen kvaliteterna som krävs för att gå hela vägen, säger Jesper Frödén utan att tveka.

På bussresan hem från Linköping körde J20-grabbarna den klassiska supporterramsan ”Tälje kebab” – kolla och lyssna nedan:

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...