Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

”Vi har knappt tränat på boxplay ännu”

Det är tio dagar kvar till premiär och ännu har SSK mycket att jobba med. Segern mot Haninge kom i förlängningen och dessförinnan hade Sportklubben blandat och gett. ”Vi får vara glada att det var träningsmatch” säger Anton Holm.

Anton Holm. Foto: David Nilsson Hamne
Anton Holm. Foto: David Nilsson Hamne

Trots att SSK stundtals spelade ut Haninge i första delen av matchen kunde de inte hålla 4-0. Hemmalaget vässade till sig medan SSK började bjuda på misstag i andra perioden, framför allt i boxplay. Allt för ofta blev Haningespelare fria framför mål eller så fick de på tok för mycket tid att sikta in sig från blålinjen.
– Vi har inte tränat särskilt mycket på varken powerplay eller boxplay ännu, och det syntes väl i just boxplay. Där har vi mycket att jobba på, säger anfallaren Anton Holm som kunde konstatera att de släppte in fyra mål i numerärt underläge.

Han gjorde två mål under kvällen, det sista betydde 5-4 i tredje perioden. Matchen slutade 6-5 till SSK efter förlängning, då Henrik Thegel avgjorde i spel fyra mot tre.
– Tråkigt att inte kunna vinna det här, det är slarvigt av oss att dra på oss utvisningar och låta det smälla i boxplay. Vi får vara glada för att det var träningsmatch, säger Anton till uppdragsport efter matchen.

Trots att laget tappat stora ledningar två matcher i rad tycker han att de är i fas inför premiären den 20 september.
– Vi ligger väl där vi ska just nu, vi är helt okej i fas. Vi är ju ett helt nytt lag, det är godkänt såhär långt, men det är en hel del saker att jobba på.

25-åringen är en av spelarna i laget som har erfarenhet från vassare serier. De senaste två säsongerna spelade Anton i Karlskoga där han gjorde sammanlagt 29 poäng. Senaste sejouren i division 1 var säsongen 12/13, då öste han in 67 poäng på 49 matcher.
– Det jag tillför är att jag går starkt på puck, jobbar hårt, åker mycket skridskor samt att jag producerar framåt, säger Holm som gjort tre mål på fyra försäsongsmatcher.

Att byta ner sig från Hockeyallsvenskan till ettan förändrar mycket, inte bara på isen. I Karlskoga var han heltidsproffs, en lyx han inte har numera i SSK.

– Vissa i laget jobbar vid sidan om, andra inte. De flesta som gör det arbetar däremot inte heltid utan från åtta till två kanske. Själv ska jag börja jobba på förskola snart.

Busiga barn är som tur var inget Anton har problem med, inte heller tycker han att det är negativt att jobba trots att han vill satsa på hockeyn.
– Ibland saknade man faktiskt att göra något vid sidan om när det blev långa dagar utan hockey i Karlskoga. Har man ett jobb att gå till tänker man automatiskt på annat än hockey, det tror jag alltid är bra hur det än går på isen.

Nästa och sista träningsmatchen är på onsdag kommande vecka borta mot Kumla.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.