Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Västerviks tränare om succésäsongen: ”Kolla bara på Södertälje…”

Lyckade värvningar och bra utväxling på de spelare som följde med upp från hockeyettan. Så lyder Västerviks framgångsrecept, enligt tränaren Mattias Karlin.

Adam Hansen deppar efter att Västervik målat - igen. Foto: David Nilsson Hamne
Adam Hansen deppar efter att Västervik målat - igen. Foto: David Nilsson Hamne

Västervik sniffade på hockeyallsvenskan under ett par säsonger i hockeyettan och tog till slut, tillsammans med SSK, steget upp förra säsongen.

Till följd av de senaste årens kvalserier har Västervik och SSK även lärt känna varandra väl, och för SSK:s del har Västervik kommit att bli en relativt tuff nöt att knäcka på isen.

För Västerviks del har den första säsongen i näst högsta serien blivit en succé.

Man slutade på en tredjeplats i grundserien – och spelar just nu ”slutspel inför direktkval till SHL”, som det kallas numera, och slog Pantern med 5-2 i första matchen. Härnäst väntar Almtuna.

– Det är jättestarkt av oss. Topp åtta trodde jag att vi skulle kunna ha chans på innan, jag hade svårt att se att vi skulle hamna på plats 13 eller 14. Men att det skulle gå så här bra kunde man inte tro, vi har legat bland de fem bästa så gott som hela vägen, säger tränaren Mattias Karlin till Västerviks-Tidningen apropå lagets säsong hittills.

Och vad är då succéreceptet?

Värvningarna, enligt Mattis Karlin, som säger att visst finns det duktiga spelare i hockeyettan – men lag underifrån måste kryddas för att klara av steget upp helt och hållet. Där nämner han årets upplaga av SSK som ett negativt exempel.

– Så här: det finns många spelare i ettan som kan spela i allsvenskan, absolut. Men det är definitivt en skillnad mellan serierna. Allt är svårare här. Om vi hade haft samma lag nu som förra säsongen rakt av, då hade vi legat i botten. Kolla bara på Södertälje som vi var jämna med förra säsongen, de behöll i stort sett samma lag och hamnade sist. Man måste krydda med värvningar som har spets, och rutin från allsvenskan. Ungefär på samma sätt som Tingsryd har gjort, säger tränaren Mattias Karlin till Västerviks-Tidningen, och fortsätter:

– Men spelarna som följde med från ettan har gjort det väldigt bra också och vuxit in i kostymen. Kolla bara på backsidan.

Frågan är dock hur många av de bästa spelarna som Västervik kan behålla.

Chansen att man måste börja om från noll nästa säsong är stor.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...