Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Uppgifter: Södertälje intresserade av tidigare SSK-back

SSK är intresserade av unge backen Eric Backman, som föregående säsong spelade i Div. 1-laget Västervik. Det framgår av uppgifter som under fredagen nådde UppdragSport.

Eric Backman.
Eric Backman.

Säsongen är över och SSK jobbar för fullt med den omorganisering som var nödvändig sedan klubben åkt ur Hockeyallsvenskan. Samtidigt är man ute på marknaden och ser sig om efter nya spelare.

Enligt uppgifter till UppdragSport jagar Södertälje backen Erik Backman, som tidigare spelat i klubbens juniorlag. Den senaste säsongen tillbringade 21-åringen i Västervik, där han av många ansågs tillhöra en av lagets mest framstående spelare.

Men SSK är inte ensamma om att dra i Backman. Enligt bloggen HockeyEttan är även Oskarshamn intresserade av backens underskrift. Skulle det däremot inte blir något kontrakt i HockeyAllsvenskan, ja, då ser Backman enligt UppdragSports uppgifter bara två alternativ i division 1: Västervik eller SSK.

1 kommentar

1 kommentar

  1. Profilbild

    Viktor

    10 april, 2015 at 9:23 e m

    Vore en riktigt bra värvning. Gillade det jag såg av honom i kvalet. En liten kommentar bara. Såg att även eliteprospects.com ryktade honom till Oskarshamn och hänvisade till samma källa som ni. Den artikeln handlar dock om att IKO vill värva hem några egna spelare från VIK. Att det är just Oskarshamn som är intresserade av Backman står det inte.

    ”Även Västerviks backlån från Timrå Jimmie Jansson, Björklövenfostrade Kvalseriesuccén Linus Boström, centerbjässen Dan Pettersson samt SSK-skolade Eric Backman är under allsvenska klubbars radar.”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.