Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Janne Karlsson tar över SSK

Janne Karlsson tar över SSK. Det avslöjades under tisdagen.

Det har spekulerats en tid.

Och nu ska det tydligen vara klart.

Enligt Viasatsport.se tar tidigare Växjö- och Karlskronatränaren Janne Karlsson över SSK. Nyheten ska, enligt sajten, presenteras av SSK inom kort.

Janne Karlsson var bland annat huvudtränare för det Växjö som tog steget upp i SHL, dåvarande elitserien, säsongen 2011.

Enligt rykten blir Färjestads tidigare J20-tränare, Thomas Fröberg, assisterande tränare i SSK.

– Det är ett jätteintressant alternativ, det är ändå ett lag som går för att ta sig uppåt ett hack och som satsar hårt. Så det finns intresse från min sida, säger Fröberg i en intervju med Värmlands Fokblad.

UPPDATERAT: 

Under onsdagen presenterade SSK till slut Janne Karlsson som huvudtränare.

I en längre kommentar motiverar Karlsson sitt beslut att flytta till Södertälje.

– Det känns otroligt kul och lite av en nytändning att komma till SSK. Klubben har satt ihop en tydlig plan för att ta steget upp och det känns riktigt spännande. Just denna tydlighet betydde mycket för mig när jag bestämde mig för att hoppa på uppdraget. Som jag ser det hade klubben en down förra säsongen även om det blev en tydlig förbättring mot slutet. Nu har klubben knutit näven och man en uttalad målsättning som jag tycker att SSK har en bra relevans kring. Allt handlar givetvis om vad man har att tillgå men jag vill gärna spela en fartfylld hockey med mycket skridskoåkning och är inte så mycket för ett avvaktande spel, man måste kunna föra matcher för att vinna dem. Jag tar med mig mina erfarenheter och min historia och jag vet att ingenting är omöjligt. Det gäller att vara enveten och jobba på efter en klar linje och inte krångla till det allt för mycket.

Ordförande Jan Bergman i en kommenterar:

– Janne har hela tiden varit ett av våra absoluta toppnamn i de diskussioner vi haft. Vi har en uttalad målsättning framför oss och vi vill ha en ledarstab i sportorganisationen som passar in i vår målbild utifrån ett antal olika fastställda parametrar. I Janne Karlsson får vi en mycket erfaren ledare som delar vår syn på hur vi ska nå den sportsliga framgång vår bestämda vision består av. Vi känner oss väldigt tillfredsställda med att presentera Janne Karlsson som vår huvudtränare.

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.