Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

Succé i a-landslagsdebuten för SSK-talangen Nik Simsic

SSK J20:s poängkung Nik Simsic slog till direkt med två poäng i sin a-landslagsdebut för Slovenien. Han assisterade bland annat till Västerås-stjärnan Jan Urbas 0-4-mål.

Nik Simsic, assisterande lagkapten i SSK J20. Foto: Elin Lillsunde.
Nik Simsic, assisterande lagkapten i SSK J20. Foto: Elin Lillsunde.

Han är en av fyra spelare från SSK J20 på Mats Waltins önskelista inför återkomsten i hockeyallsvenskan, och nyligen uttagen till Sloveniens preliminära VM-trupp.

Och på fredagskvällen gjorde juniorlagets assisterande lagkapten tillika totala poängkung, Nik Simsic, debut i det slovenska a-landslaget – samt debut i seniorsammanhang över huvud taget – och det blev poäng direkt.

Den nyss fyllda 19-åringen assisterade på egen hand till 0-4 och 1-5 när Slovenien planenligt bortaslag Kroatien i Zagreb med 3-8 utan problem.

Nik Simsic måljublar i SSK-tröjan. Foto: Elin Lillsunde.

Nik Simsic måljublar i SSK-tröjan. Foto: Elin Lillsunde.

Populäre ex-SSK:aren Ziga Jeglic, numera i Slovan Bratislava i KHL, noterades för en assist i matchen. Jan Urbas, till vardags i Västerås i hockeyallsvenskan, noterades för ett mål och en assist.

I Slovenien – som spelar i divisionen under Tre Kronor men kämpar för att ta sig tillbaka till ”finrummet” igen – finns ett flertal intressanta namn. Med i truppen finns Robert Kristan (ex-Mora), Gasper Kroselj (ex-Oskarshamn, nu KHL), Ales Kranjc (ex-SSK), Jan Urbas (Västerås), Rok Ticar (ex-Timrå), Ziga Jeglic (ex-SSK) och Blaz Gregorc (ex-SSK). Tidigare Oskarshamnsstjärnan David Rodman var tänkt att vara med men han skadade sig i förra veckan. Förre SSK-stjärnan Anze Kopitar är upptagen med spel i NHL. Ex-SSK:aren Robert Sabolic saknas också.

Slovenien fortsätter med fler träningsmatcher i nästa vecka, och då får Nik Simsic åter chansen att spela till sig en plats i den slutgiltiga VM-truppen.

Nik Simsic i J20-landslaget tidigare. Då med galler på hjälmen.

Nik Simsic i J20-landslaget tidigare. Då med galler på hjälmen.

I nästa vecka inleder även Österrike sitt träningsspelade inför VM. Och där återfinns SSK J20:s interna poängligatvåa Lukas Haudum, 18, i truppen. Även han stundande a-landslagsdebutant och en av fyra spelare på Mats Waltins önskelista. Övriga namn på samma lista är Måns Lindbäck och Andreas Maier.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.