Connect with us

Hi, what are you looking for?

Match

Två nya mål av Gregoire när SSK slog Örebro

SSK vann med 2-3 efter straffar borta mot Örebro i Lindesberg under torsdagskvällen. Lagets tredje raka utan förlust. Jason Gregoire noterades för två nya mål, varav ett på straff, och fortsätter att övertyga. Se målen nedan.

Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.
Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.

SSK kom från två raka vinster, 5-2 mot Leksand och 3-2 mot Västerås, och klev något skadeskjutna ut mot nyblivna SHL-laget Örebro på torsdagskvällen.

På frånvarolistan återfanns Jesper Thörnberg, Johan Andersson (sjuk), Mario Valery-Trabucco (stukad fot) och Damien Fleury (lower body, ej allvarligt).

Och manfallet kom inledningsvis att spegla matchen. Örebro tog snabbt kommandot och dominerade både puckinnehav och antalet chanser och tog sedermera också ledningen genom Anders Eriksson på retur efter Kalle Olssons skott.

Men SSK kom igen.

I takt med att uvisningarna började hagla hamnade SSK i ett fint 5 mot 3-överläge, under vilket nyförvärvet Jason Gregoire pangade in 1-1. Ett mål som föranleddes av ett precis lika fint klapp-klapp-spel av David Pastrnak och Jake Marto, som också fick varsin assist. Målet var för övrigt Gregoires femte på totalt fyra matcher.

1-1 stod sig den första perioden ut. Och även den andra perioden. En andraperiod som mångt i mycket blåstes sönder av domarna och något spel fick man inte se mycket av – bortsett från SSK:s stabila powerplay-spel som var nära att resultera i ett ledningsmål.

I början av tredje perioden var Emil Billberg ytterst nära att ge SSK en 1-2-ledning men stoppades av Henrik Lundberg i Örebromålet den gången. Strax efteråt blev Billberg förpassad till utvisningsbåset och så var domarna igång igen.

Då kom också 2-1 till hemmalaget. Tomas Skogs droppade till Marcus Weinstock som passade i sidled till nyförvärvet Tim Wallace som, i sin tur, drog SSK-målvakten Niklas Lundström och satte ett backhandskott i nätet.

Men SSK skulle få 2-2. Och ännu en gång i powerplay – en spelform som man just nu övertygar i. Jonas Engström passade, från bakom Örebromålet, till Robin Press framför mål som tryckte in kvitteringen efter drygt elva minuters spel av den tredje perioden.

Även den tredje perioden kom att präglas av utvisningar men 2-2 stod sig perioden ut. Och då väntade en fem minuter lång men mållös förlängning, även om Jacob Dahlström hade ett bra läge att avgöra för SSK.

I den avslutande straffläggningen gick SSK segrande efter mål av Jason Gregoire, medan Örebro missade samtliga sina straffar.

Totalt 2-3 efter straffar, alltså. Och sex mål signerade nyförvärvet Jason Gregoire på totalt fyra matcher.

SSK är därmed obesegrat efter två inledande förluster på försäsongen.

Nästa match spelas mot Almtuna i torsdag nästa vecka.

Målen

Matchfakta

Örebro – Södertälje 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Första perioden:
1-0 (12.11) Anders Eriksson (Kalle Olsson), 1-1 (18.53) Jason Gregoire.

Tredje perioden:
2-1 (45.45) Tim Wallace (Marcus Weinstock, Tomas Skogs), 2-2 (51.00) Robin Press (Jonas Engström).

Straffavgörandet:
2-3 Jason Gregoire.

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. Profilbild

    Cypher

    22 augusti, 2013 at 9:33 e m

    Ruggigt snabb uppdatering! mycket uppskattat

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.