Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Trotjänaren Lucas Carlsson klar för ny klubb – går till AIK

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

Lucas Carlsson. Foto: David Nilsson Hamne
Lucas Carlsson. Foto: David Nilsson Hamne

Det blev 381 matcher i SSK och en evig plats i historieböckerna för trotjänaren Lucas Carlsson som var med och spelade upp klubben i Hockeyallsvenskan igen. Men efter säsongen stod det klart att centern lämnar SSK. Det var helt enkelt dags att testa på något nytt, utvecklas vidare, efter nio år i Sportklubben.

Nu uppges Lucas Carlsson ha gjort klart med – AIK.

Det avslöjar den välinitierade hockeysajten Hockeynews.se.

– Det har jag inga kommentarer till, säger AIK:s sportchef Christoffer Malm till sajten.

Totalt blev det 202 poäng, 70+132, på 382 matcher i Södertälje för Lucas Carlsson.

–Jag har varit i SSK i nio år så detta är självklart inget enkelt beslut att ta. Senaste säsongen har varit både upp och ner. Jag kom tillbaka från skadan och kände mig stark sen har det gått lite upp och ner under säsongen för både mig personligen och för laget men överlag så tycker jag att vi har en bra säsong i ryggen, förklarade Lucas Carlsson för den officiella hemsidan när det stor klart att han lämnar.

SSK har betytt mycket för Lucas Carlsson, säger han vidare.

– SSK betyder jättemycket för mig, det är i SSK jag formats till den person jag är idag. Både på och utanför isen. Det är klart att jag alltid kommer bära med mig det som en bra och viktig tid i mitt liv.

När Lucas Carlsson sa adjö till SSK-fansen publicerade han följande meddelande på Twitter:

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.