Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

”Jag träffade underbara människor i SSK”

Tomas Bokros kom till SSK med hopp om att ta nästa steg i karriären. Riktigt så blev det kanske inte. Men han ser tillbaka på tiden i SSK med glädje.

Tomas Bokros. Foto: Richard Himberg.
Tomas Bokros. Foto: Richard Himberg.

”Slovakisk back till SSK”. Så löd det pressmeddelande som skickades ut den 14 maj 2013. Backen ifråga var Tomas Bokros, närmast från Dukla Trencin i den slovakiska högstaligan.

– Tomas är en stor och tuff rightare med ett bra skott. Han har bra styrka framför egen kasse och har haft en bra utveckling i Slovakien, sa sportchefen Per Nygårds då.

Och ja, Bokros såg resolut och bra ut under ett par av de inledande träningsmatcherna men hängde inte riktigt med i tempot under grundserien.

Totalt blev det 40 matcher i SSK – samt en match i J20-laget.

Slovaken är dock nöjd med sin sejour i SSK.

– Det var en bra tid för mig. Jag träffade underbara människor i SSK. Jag har bara vackra minnen av Sverige. Men… ni har väldigt mörka vintrar, säger Bokros till Uppdragsport.se.

Den 25-årige backen hyllar, något överraskande, även tränaren Johan Strömwall.

– Johan är en bra tränare och person, jag har bara bra minnen av honom. Han vet vad han gör på isen på träningarna och i båset under matcherna, säger Bokros.

Var hockeyallsvenskan tuffare än du hade väntat dig?

– Nej. Jag visste att hockeyallsvenskan är en väldigt bra liga – och det var den. Ligan hyser väldigt bra spelare och allt är verkligen på en hög nivå.

Hur ser framtiden ut?

– Jag har ett par alternativ för nästa säsong men jag vet inte riktigt var jag hamnar än. Jag håller på att bestämma mig just nu.

1 kommentar

1 kommentar

  1. Profilbild

    B Asp

    5 augusti, 2014 at 10:26 e m

    Good luck in Dukla Trencin Tomas!
    Starkt att vara så öppenhjärtig och positiv trots att det blev som det blev… Han är helt säkert en bra lirare. Olika omständigheter gjorde väl sitt till att det inte blev det alla hade hoppats.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

Facebook

Senaste nytt

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....