Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Succélånet blir kvar i SSK nästa säsong

Oskar Carlsson, SSK J20:s lån från Vita Hästen, blir kvar i föreningen även nästa säsong. Det avslöjar han i en intervju med Uppdragsport.se.
– Och då är det ingen utlåning, utan då är jag en fullständig SSK:are, säger Carlsson.

Oskar Carlsson, SSK J20:s lån från Vita Hästen, blir kvar i föreningen även nästa säsong. Det avslöjar han i en intervju med Uppdragsport.se.<br>– Och då är det ingen utlåning, utan då är jag en fullständig SSK:are, säger Carlsson.

18-årige forwarden Oskar Carlsson lånades in från division 1-laget Vita Hästen i januari.

Det efter hela 15 poäng (5+10) på blott sex matcher i Vita Hästens J20-lag och totalt 20 matcher för a-laget i division 1.

Anledningen till flytten sades vara att Carlsson inte kunde erbjudas tillräckligt med speltid när grundseriesuveräna Vita Hästen klev in i AllEttan. Vita Hästens förhoppning var dock att få tillbaka Carlsson in i laget så småningom, om inte annat när SSK J20:s säsong tog slut.

Men så blir inte fallet.

Uppdragsport.se kan meddela att Oskar Carlsson blir SSK trogen även nästa säsong.

– Jag blir kvar här nästa år också. Och då är det ingen utlåning, utan då är jag en fullständig SSK:are, säger Carlsson.

Berätta. Hur kom det sig att du hamnade i just SSK från första början?

– Anledningen till att jag hamnade i just SSK är den att jag kände att hemma i Vita Hästen så stod jag bara och trampade vatten. Jag hade inget vidare flyt i spelet och kände att jag behövde en nystart. Hästens sportchef hjälpte då mig med att få kontakt med Daniel (Eriksson, J20:s tränare)  som ville att jag kom upp under juluppehållet och provtränade. Provspelet gick bättre än förväntat och när Daniel sa att han ville ha kvar mig resten av säsongen så fanns det inget att tveka på. Utan jag var helt säker på att jag ville testa det här, berättar Carlsson.

Sedan flytten till SSK har Oskar Carlsson noterats för 7 poäng (2+5) på 18 matcher i SuperElits fortsättningsserie. Lägg därtill 3 poäng (1+2) på två matcher i det pågående SM-slutspelet.

Men det är framför allt spelmässigt, på isen, som 18-åringen har imponerat och stuckit ut. Inte minst under matcherna mot Linköping i SM-slutspelet.

Hur tycker du själv att det har gått sedan ankomsten till SSK?

– I början var det självklart en stor omställning mellan seniorhockeyn i Norrköping och den fartfyllda juniorhockeyn här uppe i Södertälje. Men jag hade den där lilla medstudsen som jag just hade saknat under hösten, vilket gjorde att de även blev ett par poäng i början. Just poängdelen är bara en bonus men självklart var det skönt för självförtroendet att veta att man kan pilla in en puck eller två, säger Carlsson, och fortsätter:

– Sen hade jag tyvärr en liten dipp på 3-4 matcher någonstans i mitten av fortsättningsserien, men efter lite gnugg och enkelt spel så kom man ur den där rätt fort. Precis som laget så tyckte jag att även mitt spel blev bättre nu på slutet av serien, och även i början av slutspelet så har det fungerat bra. Så man kan säga att som helhet så tycker jag att det ändå har gått helt okej. Finns förhoppningsvis en växel till att lägga i nu på onsdag.

Jag vet att nuvarande säsong fortfarande är igång men vad har du för mål med nästa säsong nu när du blir kvar i föreningen?

– Som du säger så ligger allt fokus just nu på onsdagens kvartsfinal hemma i Axa. Men mitt mål inför nästa säsong är att göra så bra som möjligt ifrån mig i J20-laget. Förhoppningsvis kanske det går så bra så att man får en chans att vara med på en a-lagsmatch. Men som jag sa, gör man så gott som möjligt ifrån sig i juniorlaget så brukar det mesta komma naturligt. Allt annat är bara en bonus.

SSK spelar kvartsfinal i J20-slutspelet hemma i Axa Sports Center nu på onsdag. Pucken släpps 19:00. Se till att vara på plats, du också – läs mer här!

5 kommentarer

5 kommentarer

  1. Profilbild

    Petelin

    28 mars, 2014 at 12:38 f m

    Är det en potentiell A-lags kille nästa säsong?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.