Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Succékampanjen fortsätter – så mycket har fansen samlat in

SSK:s kampanj ”Jag Mobiliserar” har fått ett rejält genomslag. På bara 36 timmar har fansen samlat ihop hela 430.000 kronor.

– Vi hade inte vågat hoppas på dessa siffror. Det slår alla förväntningar, säger Christer Kronblad från klubbens marknadsavdelning.

Det var under torsdagskvällen som SSK startade kampanjen ”Jag Mobiliserar”, som skulle ge fansen en möjlighet att samla ihop pengar till klubben. Resultatet: succé.

Efter bara några timmar hade insamlingen nått 100.000 kronor. Ytterligare ett par timmar senare låg man på 200.000. Igår var siffran 300.000. Och i morse nådde man magiska 400.000 kronor. I skrivande stund är siffran uppe i 462.500.

Syftet med kampanjen är att låta fansen vara med och finansiera den satsning SSK gör inför säsongen. Klubben har nämligen lagt som mål att öka spelarbudgeten med 50 % – en väldigt hög siffra – och denna kampanj är avgörande för att det målet ska kunna bli verklighet.

Om fansen når 750.000 kronor, som från början var det uttalade målet, har man inte bara finansierat en femtedel av budgetökning – man ger också klubben den skjuts framåt som krävs för att få med sponsorerna i årets satsning.

Christer Kronblad, som jobbar på SSK:s marknadsavdelning, var med och lanserade kampanjen. Han hade inte vågat hoppas på ett så här stort genomslag.

– Vi vet att SSK-fansens engagemang slår nästan allt, men att det skulle gå så här snabbt hade vi inte vågat hoppas. Vi gick visserligen ut med kampanjen tidigt, så fansen var förberedda på att den skulle komma, vilket kan förklara varför allt har gått så snabbt. Men 460.000 på drygt ett och ett halv dygn är galet, säger han till UppdragSport.se.

En av anledningarna till kampanjens succé är att andelarna har haft stor geografisk spridning. Anmälningarna har kommit allt i från de norra delarna av Sverige och enda ner till Skurup.

Målet med kampanjen är att få in 750.000 kronor. Ett högt uppsatt mål – men långt i från omöjligt med tanke på gensvaret.

– Vårt uttalade mål är 750.000. Men jag, i min inre vision, har börjat hoppas på en miljon kronor. Det vore helt fantastiskt, säger Kronblad.

Är det ett rimligt mål?

– Vi är ju fortfarande väldigt långt ifrån, men jag hoppas det. Det finns ett antal personer som avvaktar tills tränarfrågan är löst, andra väntar på ett kampanjen ska få stor spridning. Men om vi fortsätter så här kan det bli verklighet vilket vore en fantastisk start på supersäsongen 14/15 för vårt SSK.

6 kommentarer

6 kommentarer

 1. Profilbild

  Anders

  12 april, 2014 at 5:05 e m

  Bra med tanke på att klubben faktiskt inte har presenterat något av värde än så länge.

 2. Profilbild

  Evilizer

  28 april, 2014 at 10:01 e m

  Tänk vad några toppvärvningar skulle påverka mobiliseringen! Helt jävla otroligt att så mycket samlats in utan att vi vet vad det är vi stöttar. Förutom klubbmärket givetvis…

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...