Connect with us

Hi, what are you looking for?

Krönikor

Stora kontraster från match till match

Victor Henriksson tror att vändningen har börjat för SSK. Men också att vi inte har råd att hoppa av tåget igen – att det är nu det gäller.

Foto: Richard Himberg.
Foto: Richard Himberg.

Västerås-SSK, 2-4. SSK spelade riktigt bra och dominerade matchen igenom.

SSK-Asplöven, 3-6. Platt fall. Vad hände egentligen? Storstryk och spelet som sågs mot Västerås var som bortblåst.

SSK-Rögle, 7-1. Stora siffror. SSK dominerade matchen stort. Nu såg jag visserligen inte hela matchen p.g.a jobb men jag sista halvan och jag kände igen det SSK som jag såg senast i Västerås. Visserligen gick man ner sig i sista perioden och bara ”spelade av matchen”.

Hur kan det skilja så mycket från match till match? Först en kanonmatch borta i Västerås och jag kunde verkligen inte se något annat än seger hemma mot Asplöven. Men så fel jag hade. Och nu senast mot Rögle där man fullkomligt kör över motståndarlaget. Siffrorna blev väldigt stora mycket tack vare att SSK var effektiva och satte dit sina chanser där bland annat supertalangen David Pastrnak gjorde två identiska mål på bara 27 sekunder. Apropå David Pastrnak. Det var en väldigt bra match för honom att glänsa i lite extra eftersom att massor av NHL-scouter fanns på plats för att titta på William Nylander och honom själv. William Nylander var precis som hela Rögle, inte bra.

Nu väntar Mora borta. Redan imorgon. Och jag kommer åka dit för och se matchen på plats. Jag skrev efter Västerås borta att vändningen var HÄR. Jag tror fortfarande det.

SSK besitter en väldigt hög högstanivå. När man spelar som bäst då håller man absolut en väldigt hög klass och skulle utan problem kunna vara med och fajtas om topp tre platserna. Men problemet har precis som jag nämnt tidigare att i vissa matcher har man fallit igenom totalt. Varför? SSK måste agera som ett lag ute på isen och jobba stenhårt för varandra. Det går inte att en spelare försöker gå in i offensiv zon och etablera tryck på egen hand. Det måste fyllas på bakifrån, rejält. Alla måste komma samlade i anfallen.

SSK har mycket kvar och bevisa men man har visat för oss supportrar vilken kvalité man kan hålla på spelet. För vissa stunder ser spelet ruggigt bra ut och det är inte många lag som kommer orka stoppa SSK när de spelar som bäst.

Den transatlantiska kedjan med Gregoire, DeSimone och Trabucco såg bra ut mot Rögle. De kommer bli viktiga. Trabucco var som en helt annan spelare än senast mot Asplöven. DeSimone såg skicklig ut med puck och hade kompetensen att många gånger få tag i pucken i mittzon och få till ett bra anfall.

I Mora vill vi se seger och tre poäng. Tåget har börjat rulla. Nu har vi inte råd att stanna till på fler perronger. Vi måste med. Så låt oss se en klättring uppför tabellen nu!

7 kommentarer

7 kommentarer

 1. Profilbild

  moncler bambino

  29 oktober, 2013 at 8:00 e m

  Business and Alcohol don’t blend, so…pLEASE DON’T TAKE AND DERIVE Then there’s every parent’s holler moncler bambino when their child walks into theroom dazed and staggering:OH NO… YOU’VE HAPPEN TO BE TAKING DERIVATIVES!!

 2. Profilbild

  wow gold

  6 november, 2013 at 2:24 f m

  livraison très rapide wow gold ultra soigné ensuite plein d’attentions lequel du bonheur !

 3. Profilbild

  michael kors large knitted logo blue wallets uk

  7 juli, 2014 at 12:12 e m

  cheap louis vuitton uk the industry as a whole closed the day up 1
  michael kors large knitted logo blue wallets uk http://nualaw.co.uk/michaelkors/?p=michael+kors+large+knitted+logo+blue+wallets+uk

 4. Profilbild

  michael kors bags

  8 juli, 2014 at 5:33 f m

  cheap louis vuitton uk and think of a plan b for each and every thing
  michael kors bags http://www.mytravelclub.co.uk/michaelkors/?p=michael+kors+bags

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.