Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Statistiken avslöjar exakt hur viktig Anton ”Kobran” Holm är för SSK

Anton Holm gör sin hittills, överlägset, bästa säsong i Hockeyallsvenskan. Och är SSK:s viktigaste spelare framåt. En spelare som behöver leverera för att SSK ska vinna matcher.

"Kobran" Holm överlistar Trojakeepern. Foto: David Nilsson Hamne
"Kobran" Holm överlistar Trojakeepern. Foto: David Nilsson Hamne

Anton Holm var ett tag satt åt sidan och det har en längre tid varit känt att det finns någon slags ”spricka” mellan 26-åringen och tränare Mats Waltin.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi har haft våra diskussioner. Det är så det är. Han har varit missnöjd, sa Holm till Länstidningen den 20 oktober.

Har ni rett ut det?

– Det finns inget som ska redas ut. Det är en konkurrenssport. Det är inget som hänt. Men, jag låter det vara osagt, fortsatte Holm.

– Han kommer nog vara bitter på mig i all evighet, svarade Waltin i samma intervju med Länstidningen.

Men Holm har kommit tillbaka och står just nu noterad för 15 mål, samt 2 assist, och totalt 17 poäng, på 24 matcher. En bra siffra för Holm som tidigare gjort blott åtta mål i Hockeyallsvenskan under två säsonger i Karlskoga där det blev totalt 25 poäng. Och smeknamnet ”Kobran” sedan ankomsten till SSK är i allra högsta grad befogat.

Enligt statistiken, som har publicerats på Hockeysverige.se, har Holm därmed gjort 29,41% av SSK:s mål den här säsongen. Med det är han bara slagen av ex-SSK:aren Rickard Palmberg som står noterad för 32,08% av målen i Vita Hästen.

Anmärkningsvärda siffror.

Anton Holm in disguise.

Anton Holm in disguise.

Närmast efter Palmberg och Holm ligger Ludwig Blomstrand som har gjort 19,67% av målen i Almtuna. I Pantern, till exempel, har bästa målskytten stått för 11,67% av lagets mål. I topplaget Karlskoga är siffran 18,75%. I Västervik 16,44%.

Om vi sedan adderar lagkapten Johan Skinnars 10 fullträffar har firma Holm och Skinnars stått för 49,02% av målen i SSK den här säsongen – ungefär hälften, med andra ord. Värt att notera är att även Skinnars har varit satt åt sidan av tränare Mats Waltin.

SSK är det lag som har gjort näst minst mål, 51 stycken, ett mer än bottenkollegan Västerås, och med sina -28 har laget seriens överlägset sämsta målskillnad.

Att SSK är i behov av fler målskyttar råder det inga tvivel om.

En av seriens bästa målvakter, om inte den bästa, har man redan – även om statistiken kan ge motsatt sken för utomstående.

Värt att notera är att SSK skjuter minst skott på mål av alla. 549 skott totalt, och med det är man det enda laget som har skjutit färre än 600 skott på mål. Almtuna har skjutit 774 skott, Björklöven 750, AIK 749. Däremot har SSK en scoring efficiency, en måleffektivitet, på 9,29% och med det är man sexa. I botten finner vi Vita Hästen med 6,99%.

Här kan man se en fullständig lista över de hockeyallsvenska lagens viktigaste målskyttar.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.