Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK:s två ryktade värvningar lovordas: ”Jag hyllar den värvningen”

SSK ska ha gjort klart med två centrar till nästa säsong. Och båda lyfts fram som bra värvningar av personer med god koll på båda två.

Dan Pettersson och Patrik Blomberg. Foto: VIK-TV.
Dan Pettersson och Patrik Blomberg. Foto: VIK-TV.

Säsongen är över för SSK som nu kliver in i silly season.

Forwarden Sebastian Dyk, ny från Pantern, är redan klar men mer är på ingång. Sedan tidigare har Uppdragsport.se rapporterat att SHL-flyktande Christopher Bengtssons lillebror Sebastian Bengtsson, den här säsongen poängkung i succélaget Borlänge, ska vara klar för SSK.

Enligt uppgifter till Hockeypuls.se ska även centrarna Dan Pettersson och Patrik Blomberg, båda i Västervik, vara överens med SSK om en flytt till Södertälje. Flera källor till och Uppdragsport.se säger samma sak.

Det är två pålitliga spelare som SSK får, enligt personer med koll på de två Västerviksspelarna.

– Dan Pettersson har bra karaktär. Han viker inte ner sig. Den vettigaste spelaren de haft, säger en person med god koll på Västerviks lag.

En spelare som tidigare har spelat ihop med Dan Pettersson lyfter på hatten.

– Jag hyllar den värvningen. Individuellt sett inte topp 5 centrar i ligan. Men skulle jag välja någon att gå ut i krig med så är det Dan. Skulle jag vara sportchef, och vill ha en pålitlig center på allsvensk nivå, skulle Dan vara den första jag ringde. Grym människa, säger spelaren till Uppdragsport.se.

Dan Pettersson. Foto: VIK-TV.

Dan Pettersson. Foto: VIK-TV.

Bra tekare

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se fanns det visst intresse från SHL-håll rörande Dan Pettersson efter säsongen 2016/2017, och inför nästa säsong ska flera hockeyallsvenska klubbar ha visat intresse – men valet ska alltså ha fallit på SSK.

Dan Pettersson är en 25-årig center med Mora som moderklubb. Efter Mora har det blivit spel med Borläge, Olofström och Västervik i division 1. Dan Pettersson var sedan med och tog upp Västervik till hockeyallsvenskan och där fick han sedermera kaptensbindeln, och totalt har det blivit 46 poäng, 17+29, på 93 matcher.

Patrik Blomberg är en Stockholmskille som under junioråren flyttade till Malmö Redhawks organisation. Under de kommande åren hoppade Blomberg mellan Malmös dåvarande hockeyallsvenska lag och Panterns dåvarande division 1-lag ett flertal gånger, men säsongen 2014/2015 var han med om att ta upp Pantern till hockeyallsvenskan. Men sedan blev det alltså en flytt till Västervik inför årets säsong.

Patrik Blomberg. Foto: VIK-TV.

Patrik Blomberg. Foto: VIK-TV.

”God för 40 poäng”

Såväl Dan Pettersson som Patrik Blomberg beskrivs som stora, starka centrar som dessutom är utomordentligt bra tekare. Dan Pettersson vann närmare 60% av tekningarna den gångna säsongen.

Kikar man i Västerviks interna poängliga i grundserien den här säsongen hittar man Patrik Blomberg och Dan Pettersson på första respektive andra plats.

Det poängmässiga genombrottet för Patrik Blomberg kom just den här säsongen. Totalt blev det 32 poäng, 15+17, på 52 matcher i grundserien – och det i seriens jumbolag.

I den pågående kvalserien, där Västervik slåss för sin hockeyallsvenska status, noterades Patrik Blomberg för 1+1 direkt i första matchen mot Troja-ljungby. En match som Västervik vann med 4-1.

– I rätt omgivning har man nästan 40 poäng på Blomberg, säger en person med god koll på Patrik Blomberg.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.