Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

SSK:s slovenske talang stannar i Södertälje

En av spelarna på Mats Waltins önskelista över juniorer stannar i SSK. Det meddelar han själv.

Nik Simsic måljublar i SSK-tröjan. Foto: Elin Lillsunde.
Nik Simsic måljublar i SSK-tröjan. Foto: Elin Lillsunde.

Han vann SSK J20:s interna poängliga och var assisterande lagkapten.

Samt fick göra senior- och a-landslagsdebut efter att säsongen var färdig i Södertälje.

Framtiden såg däremot inte helt säker ut.

Men nu kan Uppdragsport.se berätta att Nik Simsic, som provspelade i SSK som 14-åring och flyttade till klubben som 15-åring, stannar i Södertälje.

Den slovenske forwarden, som fyllde 19 i mars, blir kvar i stan.

– Jag har bestämt mig för att fortsätta karriären i SSK. Min agent håller just nu på att fixa alla detaljer, säger Simsic själv till Uppdragsport.se.

Nik Simsic noterades för 38 poäng, 16+22, på 43 matcher för SSK:s nederlagstippade J20-lag den gångna säsongen. Siffror som placerade honom framför flera spelare som är aktuella för hockeyallsvenskan och SHL kommande säsong.

Efter säsongen blev det spel med Sloveniens i sammanhanget namnkunniga a-landslag, som kvalificerade sig för Tre Kronors VM-division, där det blev ett mål och tre assist på tre matcher.

Nik Simsic i landslagströjan.

Nik Simsic i landslagströjan.

Simsic, som är juniorspelare en säsong till, har tidigare sagt att han helst vill stanna kvar i Sverige.

Och nu fortsätter alltså 19-åringens karriär i Södertälje.

Hur upplägget ser ut framkommer inte men enligt tränare Mats Waltin, i en tidigare artikel i Länstidningen, är det spel i J20 som gäller först och främst. Chansen till spel med a-laget lär dock komma.

Mats Waltin har tidigare uttryckt en oro över att Nik Simsic – samt lagkompisarna Lukas Haudum och Andreas Maier, som Waltin ser som namn inför framtiden – kan komma att söka sig någon annanstans i jakt på ett a-lagskontrakt.

– Det har inte varit aktuellt att erbjuda dem a-kontrakt nu, utan det jag har menat är att de fyra spelarna är särskilt intressanta för framtiden. Men de är inte aktuella för att gå in i a-truppen just nu, sa Waltin 18 april, och fortsatte:

– Jag har inte pratat med dem ännu om det här, men jag har väl känt signaler av att de kanske har andra planer och vill få ett a-kontrakt redan nu med någon klubb. Det vore synd om de hade så bråttom.

Utöver Nik Simsic kommer även överårige junioren Måns Lindbäck att stanna i SSK. Lindbäck, som gjorde mycket bra ifrån sig under kvalserien, har erbjudits ett try out-kontrakt som sträcker sig fram till och med den första träningsmatchen, mot AIK, i augusti.

Enligt uppgifter ska 19-årige Andreas Maier, fyra i förra årets poängliga med 33 poäng (14+19) på 41 matcher, vara struken ur SSK J20:s laguppställning inför nästa säsong.

Vad som händer med Lukas Haudum är än så länge okänt men enligt österrikisk media lutar det åt att 18-åringen, som anses vara en av de största talangerna i Österrike på länge, spelar seniorhockey nästa säsong. Haudum rankas som 105:e utespelare i Europa inför NHL-draften och spelade nyligen VM för Österrike. Enligt en tidigare intervju i hemlandet finns det intresse för Haudum bland andra svenska lag.

– Mitt avtal (med SSK) löper ut men det finns andra alternativ, även i Sverige, sa Haudum i en intervju med tidningen Nachrichten för ett par veckor sedan.

– Jag tror att Haudum har en god chans att nå NHL, säger finske stjärntränaren Alpo Suhonen, sportsligt ansvarig i det österrikiska landslaget, i samma artikel.

Uppdragsport.se har tidigare rapporterat att SSK:s duktiga målvakt Lukas Klarström, som hade högst räddningsprocent i J20 SuperElits grundserie, siktar på att stanna i SSK.

– Ja, jag trivs bra här i Södertälje och jag vill gärna stanna. Jag har inte pratat med SSK så mycket om nästa år men men jag har ställt in mig på att spela i J20-laget, sa Klarström då.

1 kommentar

1 kommentar

  1. Profilbild

    Göran Söderman

    6 maj, 2016 at 5:15 e m

    Mats Waltin, jag uppmanar dig att frångå ev principer, anställ Haudum för A-laget! Det kommer inte att ångras.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.