Connect with us

Hi, what are you looking for?

Match

SSK/Linden med i racet efter kvaldramatik

SSK/Linden bjöd på en riktig kvalrysare, med ett lyckligt slut. 2-2 efter full tid blev hemmavinst i sudden efter matchens vassaste spelsekvens. Därmed visade man övriga lag att Sportklubben är att räkna med.
”Sundsvall tycker inte att vi har något här att göra så det var skönt att vi visade vad vi kan” sade en av matchhjältinnorna Caroline Rydberg.

Meredith Malloy firar mål mot Sundsvall. Kramas om av Erika Wahlberg. Foto: David Nilsson Hamne
Meredith Malloy firar mål mot Sundsvall. Kramas om av Erika Wahlberg. Foto: David Nilsson Hamne

SSK/Lindens damlag har gett sig själva en riktigt bra chans att ta sig till damernas högstaserie, Riksserien. Detta efter fem poäng på de tre inledande matcherna, där de mött de både Riksserielagen. Efter premiärvinst mot Almtuna blev det förlust mot SDE i helgen för att under onsdagen vinna hemma mot Sundsvall med 3-2 i förlängning.

– Vi är ju inte direkt favorittippade i kvalet, och Sundsvall tycker inte att vi har något här att göra så det var skönt att vi visade vad vi kan. Vi gjorde en riktigt bra kämparinsats tycker jag, sade backen Caroline Rydberg.

Matchen avgjordes efter en riktigt rafflande spelsekvens. Bortalaget hade powerplay i förlängningens slutskede, men trots det gick SSK bort sig i mittzon och en Sundsvallsspelare fick ett friläge med bara 15 sekunder kvar. Men SSK-backen Caroline Rydberg åkte ikapp Sundsvallsspelaren och slog undan pucken precis innan skottet hann komma.

– Ja, det var en skön brytning. Jag såg att de fick ett läge och jag körde bara på, hann inte tänka så mycket, sade räddaren i nöden, Caroline Ryberg.

Spelsekvensen var dock inte över efter brytningen. Den lösa pucken hamnade hos Sarah Åberg i mittzon. SSK anfallaren tittade upp och insåg att det, trots boxplay, fanns en chans till kontring.

– Jag fick pucken vid egna blå, åkte upp med den och såg att Erika (Wahlberg) följde med i anfallet, därmed kom vi två mot en. Backen avvaktade lite och jag testade att skjuta och den gick in, sade en glad Sarah Åberg efter matchen.

Målet utlöste ett jättevrål hos hemmalaget som därmed hade tagit säsongens hitintills viktigaste vinst.

– Det var nerver i början av matchen, men jag tycker vi till slut gör en riktigt bra kämparinsats. Jag har en riktigt bra känsla kring det här kvalet, och den här vinsten ger oss ännu mer kämparglöd, sade Caroline Rydberg som förutom brytningen gjorde SSK:s 2-1 i powerplay i andra perioden.

Bortsett från matchinledningen spelade SSK nästintill jämt med Sundsvall även om Riksserielaget ofta förde spelet och kom till fler avslut. Bortalaget vann skottstatistiken med 51-28, vilket vittnar om en bra insats av Lotta Blylod i SSK-målet, även om hon själv inte var jättenöjd med sin insats efteråt.

– Jag hatar att släppa in mål, det är därför, sade keepern som hade över 96 i räddningsprocent.

Blylod har stått alla kvalmatcher såhär långt, trots att laget har tre väldigt jämna målvakter.
– Jag kommer vara nöjd imorron. I övrigt tycker jag att hela laget gör en bra insats, även om vi kommer dåligt upp i skottlinjen ibland, men annars spelar vi bra försvar och de flesta returerna fick vi ju bort.

På läktaren var det 102 personer på plats. En siffra som är långt under vad tjejerna är värda. En hårt prövad SSK-supporter gör sig en otjänst om man inte låter sig vara med på damlagets resa mot Riksserien.

SSK/Linden ligger nu trea i den åtta lag långa tabellen, med 11 matcher kvar att spela. Eftersom Riksserien ska utökas går fyra lag upp i vår, och bland de fyra tror och hoppas Sarah Åberg att SSK kommer vara.

– Det är kul med kvalet, särskilt nu när vi har chansen, det gäller att vi tar vara på den här möjligheten.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.