Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

SSK värvar målvakt från Leksand: ”En jäkla vinnarskalle”

SSK fyller på målvaktssidan med en 19-årig Leksandsprodukt.

Robin Christoffersson. Foto: Youtube.
Robin Christoffersson. Foto: Youtube.

Nyligen kunde Uppdragsport.se avslöja att SSK förlorar lovande J20-målvakten Filip Eriksson, 18, till SHL-giganterna Skellefteå.

En tung förlust för SSK:s hittills hyperintressanta målvaktsuppsättning i det juniorlag som tog sig till SM-åttondelsfinal förra säsongen.

Men nu får ”ettan” Lukas Klarström – den målvakt med bäst statistik bland samtliga målvakter under grundserien i J20 SuperElit södra förra säsongen – en ny partner mellan stolparna.

Uppdragsport.se kan berätta att SSK J20 har plockat in Robin Christoffersson, 19, från Leksand.

Christoffersson har spelat i Leksand i hela sitt liv, och sedan i U16 och hela vägen upp genom J18 och J20. Men Christoffersson har även varit namngiven i a-lagssammanhang. Under försäsongen 2014 och i vintras, i Hockeyallsvenskan, bland annat. Christoffersson stod även i mål när Leksands J20-lag åkte ut mot Djurgården i SM-slutspelet i våras. Det blev totalt 23 matcher för J20-laget förra säsongen.

Våren 2015 spelade Christoffersson J18-SM-final med Leksand efter att ha slagit ut Frölunda i semifinalen, och då skrev Hockeysverige.se: ”Målvaktshjälten fixade finalplatsen åt Leksand”.

En person med hyfsad koll på Christoffersson säger till Uppdragsport.se:

– Bra talang. Trodde kanske att han skulle ha kommit längre vid den här åldern. Har inte tagit första spaden i J20. En jäkla vinnarskalle. Mycket temperament.

Se Christoffersson stats nedan. Se även en målvaktsvideo med Christoffersson nedan.

Sedan tidigare har Uppdragsport.se avslöjat att SSK J20 även har värvat backen Viktor Bemström från Leksand, forwardsduon William Fellgård och Petter Grefve från Vännäs i division 1, samt att man får behålla 18-årige talangen Alexander Sunnefors – som var mer eller mindre klar för SHL-klubben Växjös J20-lag.

christoffersson

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.