Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK värvar center och ytterforward

SSK har presenterat två nyförvärv. En allsvensk poängkung och en center från SHL.

I går skrev Uppdragsport.se att SSK är mycket intresserade av kanadensiske forwarden Francois Bouchard.

Och, i dag blev det klart – SSK värvar Bouchard, som den gångna säsongen noterades för 30 poäng (18+15) på 50 matcher i hockeyallsvenskan för Oskarshamn.

– I Bouchard får vi in en riktigt skicklig forward som redan har visat att han producerar en offensiv i toppklass i HockeyAllsvenskan. Han har en förmåga att hitta bra spellösningar och har ett otroligt bra avslut, speciellt i kort om tid. Vi tror att han kommer producera på en väldigt bra nivå för oss den kommande säsongen, säger sportchefen Per Nygårds i ett pressmeddelande.

Under torsdagskvällen presenterade SSK även nyförvärv nummer två för dagen: Alexander Larsson, en center som närmast kommer från spel i SHL med Brynäs. Han har tidigare representerat Timrå i hockeyallsvenskan.

– Det känns mycket spännande att vara med i den satsningen SSK gör och jag går till klubben för att göra allt för att gå upp till SHL med laget. Känslan är att alla kring klubben verkligen vill det här och den insamlingen fansen har gjort är egentligen helt otrolig. Genom åren har jag hört mycket gott om klubben och jag har fått höra en del härliga storys om fansen bland annat av Per Hallin när vi spelade tillsammans. Jag hade själv ett tufft år med skada och operation men skulle göra comeback i slutspelet när vi tyvärr hann åka ut. Nu har jag fortsatt jobba stenhårt och är riktigt sugen på att få spela matcher och tävla igen. Jag är en center i grund och botten och försöker bidra över hela isen. Jag åker mycket skridsko och jag går gärna med i anfallen lika mycket som jag gärna jobbar hem, säger Larsson i ett pressmeddelande.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.