Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK värvar forward från norska ligan

SSK har adderat ännu en spännande spelare till forwardsuppställningen. Och det är en riktig poängmakare som nu hoppas kunna fortsätta producera i hockeyallsvenskan.

SSK forsätter att värva.

Senast i raden är James Sixsmith, en 30-årig center/ytterforward som närmast kommer från norska ligan – där det blivit hela 168 poäng (78+90) på 108 matcher för Lørenskog, varav 52 poäng (24+28) registrerades på 39 matcher förra säsongen. Lägg därtill ett plus/minus på +64 över tre säsonger.

Personer som Uppdragsport.se varit i kontakt med menar att James Sixsmith är topp 3 bästa spelare i norska ligan, även om han bara hamnade på elfte plats i poängligan senaste säsongen. Men den lilla detaljen att han de facto hade ligans fjärde bästa poängsnitt torde smälla högre än placeringen i poängligan.

Övergången tycks dock inte vara helt officiell då SSK ännu inte har gått ut med ett pressmeddelande. I stället är det Sixsmith själv som avslöjar övergången med ett inlägg på Twitter.

 

Senare under söndagen bekräftade, till slut, SSK nyheten via sin hemsida.

– I Sixsmith får vi in en skridskostark, teknisk och spelskicklig forward. Han har sina styrkor i det offensiva spelet och kan spela både center och forward. Han är även klart duktig i powerplay och vår känsla är att han kommer ha betydelse för oss den kommande säsongen, säger sportchefen Nygårds.

James Sixsmith är en förhållandevis kort hockeyspelare med sina 174 centimeter. Han står noterad för 152 poäng (48+104) på 142 matcher i collegeligan NCAA. Det har blivit ytterligare 23 poäng (10+13) på 87 matcher i AHL, ligan under NHL, och 107 poäng (40+67) på 94 matcher i farmarligan ECHL – som kan sägas ligger under AHL. Efter spel i USA blev det en flytt till Tyskland och Kölner Haie. Där noterades Sixsmith för 10 poäng (4+6) på 48 matcher. Året efter hamnade amerikanen i österrikiska HK Jesenice där det blev fina 18 poäng (4+14) på 16 matcher – vilket gjorde honom till lagets näst bästa poängplockare, trots att han spelade hälften så många matcher som de flesta andra.

Sixsmith själv är nöjd med flytten till Sverige och SSK.

– Jag kände att jag inte hade så mycket mer att bevisa i Norge och då kändes HockeyAllsvenskan som rätt val för mig. Jag hade ett par erbjudanden till men fick höra så mycket gott om SSK och Södertälje av min gode vän Peter Messa vilket gjorde valet enkelt till slut. Jag vill spela hockey som betyder något i varenda match och riktigt så är det kanske inte i den norska ligan, säger han till SSK:s hemsida.

Klicka här för att se Youtube-videos med James Sixsmith.

Efter värvningen av James Sixsmith börjar SSK:s lag att bli fullt.

Som Uppdragsport.se tidigare skrivit ska även Morafowarden Mattias Beck vara nära en övergång till SSK. Uppgifter som fortfarande ska vara aktuella.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.