Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK värvar amerikansk centerforward

SSK värvar 26-årige centern Phil DeSimone som närmast kommer från spel med finska Jokeriet. Amerikanen har tidigare erfarenhet från spel i farmarligan AHL.

Philip DeSimone. Här under sin tid i Finland.
Philip DeSimone. Här under sin tid i Finland.

SSK har varit på värvarstigen. Något som nu har gett resultat. På torsdagen presenterade klubben sitt nyförvärv – amerikanske centerforwarden Phil DeSimone.

DeSimone kommer närmast från finska SM-liigalaget Jokeriet där centern varit på try out men inte fått förlängt.

Totalt blev det tre poäng (1+2) på åtta matcher i Jokeriet.

– Det känns givetvis bra att ytterligare spetsa till truppen. Phil är en center med stark skridskoåkning som har en bra förmåga att bära med sig puck i anfallszon. Hans goda skridskoåkning och passningsspel gör att vi även kommer ha bra nytta av honom i spelvändningar. Vi tror att han kommer höja vår kvalitet på spelet med och utan puck, säger sportchefen och assisterande tränaren Per Nygårds.

Tidigare har DeSimone spelat i ECHL, där det blev fem poäng (3+2) på åtta matcher med Trenton Titans, och AHL, där det blev 19 poäng (9+10) på 44 matcher med Albany Devils säsongen 2012/2013. Säsongen innan, 2011/2012, bokfördes DeSimone för 33 poäng (14+19) på 76 matcher med Hamilton Bulldogs i AHL – det trots att laget var fast förankrat i botten.

Totalt har DeSimone noterats för 52 poäng (23+29) på 120 matcher i AHL, ligan precis under NHL, trots två säsonger i bottenlag.

Men nu väntar alltså spel i SSK.

– Jag har förstått att jag kommer till en klubb som har som mål att återta sin plats i SHL och jag kommer göra allt jag kan för att bidra till att vi klättrar i tabellen och krigar om en plats i den ligan i vår. Jag har inte spelat med några av killarna i laget sedan tidigare men jag har spelat mot Gregoire och Marto ända sedan innan juniortiden. Jag ser verkligen fram mot att bli en i laget och spela för SSK, säger DeSimone.

Enligt initierade bloggaren Mrmadhawk kostar övergången 600 000 kronor, för ett kontrakt säsongen ut, och SSK vann en dragkamp mot både Djurgården och Västerås.

DeSimone kommer inte att debutera mot Asplöven på lördag, utan debuten dröjer ytterligare. Detta på grund av Migrationsverkets behandlingstider för arbetstillstånd.

Se mål- och videoklipp med Phil DeSimone nedan.

13 kommentarer

13 kommentarer

 1. Profilbild

  Danne Andersson

  17 oktober, 2013 at 2:53 e m

  Debut?

 2. Profilbild

  Marcus Sskaren Sperringer

  17 oktober, 2013 at 3:02 e m

  Han Debuterar mot Rögle !

 3. Profilbild

  Liam Kron

  17 oktober, 2013 at 5:54 e m

  Förmodligen gör han det om alla papper blir klara

 4. Profilbild

  A Asp

  18 oktober, 2013 at 6:00 e m

  Nu har vi kanske fått in en bra gubbe i laget? Tror det är viktigare än tränarbyte. Philip DeSimone. Go for it! Sen kliver Trabocco in i handlingen. Plötsligt hat vi tre fungerande kedjor som gör mål?

 5. Profilbild

  Boxarn

  21 oktober, 2013 at 11:00 e m

  Vad hjälper bra anfall med obefintligt försvar!? :0(

 6. Profilbild

  A Asp

  21 oktober, 2013 at 11:26 e m

  Låt oss få hoppas på en total makeover. Det kanske finns en liten spelidé att plocka fram nu. Har inte sett ett uns av något sådant hittills. Det börjar bli i grevens tid. Kom igen. Ge oss ett lite hopp! Visa vad ni går för!

  Jag har sett VIK spela ganska bra och skapa anfall och målchanser. Till och med Rögle… Kluriga passningar hit och dit som till slut ger en målchans. Men vad gör SSK? Vilsna juniorer utan något som helst tanke. Det ena felpassen efter den andra.

  Har sett VIK spela konstruktiv hockey. Ganska väntat. Men även Rögle. Lider och vandrar i öknen. Ökenvandring…. Ett känt begrepp. Låt oss iallafall inte ramla ur allsvenskan… Vem skall jag rikta denna bön till? Tänker i mitt stilla sinne att sportchefen borde avgått istället för att sparka Strömwall.

  SSK är det ända laget hittills som saknar förmåga att skapa spel. Ingen kontroll i någon del av banan. Nä, de kan inte utföra någon som helst spelidé. Strömwall är nog inte problemet. Spelarna är osannolikt oförmögna. Hela bunten.

  Vi har katastrofala backar som inte kan göra ett ett enda uppspel till rätt adress. Vi har några ”alibigubbar” som inte har en aning om vad de håller på med. Nr. 13, 14, 22 (osv) ja, ni fattar… Hjälp. Vad skall det bli av detta? Div 1… ???

  Kom igen! Ge järnet! Gör något fantastiskt! Eller bara något smart vinnande konsept! Vad som helst! Bryt mönstret!

 7. Profilbild

  bottes hunter kate moss

  31 oktober, 2013 at 11:25 f m

  Hello, Neat submit. There is a issue with each other with your website in world wide web explorer, may possibly examine thisa?| IE even now is the market leader and a large part of individuals will overlook your fantastic writing due to this dilemma.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.