Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK värvar Aleksander Rindal

Äntligen är SSK:s första ”riktiga” nyförvärv klart.
Nygårds efterlängtade nyhet handlar om Aleksander Rindal från den norska ligan som har skrivit på ett ettårkontrakt.
– Det känns riktigt spännande att kontraktet är klart. Jag är väldigt laddad, kommenterar Ringdal.

Äntligen är SSK:s första ”riktiga” nyförvärv klart. <br>Nygårds efterlängtade nyhet handlar om Aleksander Rindal från den norska ligan som har skrivit på ett ettårkontrakt. <br> – Det känns riktigt spännande att kontraktet är klart. Jag är väldigt laddad, kommenterar Ringdal.

Många veckor har gått sedan kvalseriedebaclet och SSK-supportrarna är redan sugna på nästa säsong. Men antalet riktiga nyförvärv var länge noll – nu är emellertid väntan över.

Under tisdagsmorgonen presenterades nämligen den 23-årige norska backen Aleksander Rindal som skrivit på för ett år med SSK.

Tidigare har han representerat Lillehammer där mängder av poäng rullat in från backplats – och så sent som förra säsongen gjorde han hela 31 poäng på 40 matcher, ett facit som på pricken liknar Andreas Hjelms dito, vars poängproduktion var exakt densamma under sista säsongen i norska ligan.

Det är uppenbart att Rindal värvats hit för sina offensiva kvaliteter, något som bekräftas av Per Nygårds i sin kommentar på kubbens hemsida.

– Aleksander är en skicklig back som hanterar både det offensiva och defensiva spelet bra. Han har en bra förmåga att följa med upp i anfallen och även sätta igång spelet med bra passningar. Han har en bra storlek och är rightskytt vilket inte är till någon nackdel. För sin storlek har han bra skridskoåkning och han kommer vara en tillgång för oss i powerplay.

Rindal, som var mycket nära en plats i norges VM-lag, säger sig vara mycket nöjd med sin nya påskrift. Då här kommenterar han på den officiella hemsidan.

– Det känns riktigt spännande och härligt att kontraktet är klart. Jag har spelat i Lillehammer hela karriären så Södertälje blir den andra klubben jag spelar för. Jag vill gärna ta en landslagsplats och då kändes det bättre att spela på en högre nivå än att gå till en annan norsk klubb. SSK visade intresse för mig och jag har haft bra samtal med klubben och jag känner mig riktigt laddad.

Uppdragsport.se vill passa på att hälsa Aleksander varmt välkommen till Södertälje Sportklubb.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.