Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK tittade på Seidel – som valde Leksand

Collegeforwarden Mike Seidel erhöll nyligen ett try-outkontrakt med SHL-nykomlingen Leksand. Men faktum är att Seidel lika gärna hade kunnat spela i SSK.

Collegeforwarden Mike Seidel erhöll nyligen ett try-outkontrakt med SHL-nykomlingen Leksand. Men faktum är att Seidel lika gärna hade kunnat spela i SSK.

Mike Seidel, som har tillbringat de senaste fyra säsongerna hos University of Minnesota-Duluth i collegeligan NCAA, skrev nyligen på ett try-out-kontrakt med Leksands IF.

Men Seidel hade andra alternativ.

SSK var nämligen ett av lagen som hade ögonen på den småväxte 25-åringen från Chicago, USA. Anledningen? Anders Sörensen, SSK-tränaren som tillbringat många år i USA – och i just Chicago – hade under drygt fem år sett Seidels utveckling och blivit intresserad.

Någon längre dialog hann emellertid aldrig bli fallet, alltså. Seidel gavs nämligen chansen till try-out i Tommy Salos Leksand och tog givetvis chansen när högstaligan i Sverige öppnade dörren på vid gavel.

Try-outkontraktet löper ut den 13 september – det är alltså fram till dess han har chansen att visa upp sig framför ledningen i Leksand. Skulle han få nobben är han fri att gå vart han vill, och inte sällan brukar det landa ett hack längre ner i seriesystemet, ofta i samma land.

Att SSK skulle kunna vara ett av alternativen om han får nobben kan tänkas logiskt. Och visst, det är inte helt otänkbart. Men Anders Sörensen, som själv tog initiativet att titta närmare på Seidel, säger sig se detta som osannolikt. Många månader är kvar och mycket kan hända på marknaden.

Men, det kan i alla fall vara något värt att komma ihåg om vi står där med en vakant forwardsplats i mitten av september, samtidigt som Seidel får nobben av Leksand.

MIKE SEIDEL:

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.