Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

Lovande SSK-spelare uttagen till det svenska U16-landslaget

SSK har fått fram en ny spelare till de svenka ungdomslandslagen. Och det rör sig om bekanta släktrötter för en SSK-supporter.

Lucas Feuk jublar.
Lucas Feuk jublar.

Ni kanske minns Tomaz ”Z” Eriksson, den numera 49-årige forwarden som en gång i tiden, mellan 1989 och 1993, spelade med SSK i högsta och näst högsta serien, och numera är ungdomstränare i SSK.

Nu är ”Z”:s son på väg uppåt i SSK:s ungdoms- och juniorled.

Sonen Lucas Feuk, 15, har nämligen blivit uttagen till det svenska U16-landslaget. Landslagstränare Magnus Hävelid har presenterat tio nya spelare, däribland Lucas Feuk.

Truppen ska spela en fyrnationsturnering i Ryssland i mitten av februari, rapporterar Hockeyamagasinet.com. ”Turneringen spelas i Veliky Novgorod, Ryssland, under tiden den 9-11 februari och där förutom Sverige även Finland, Ryssland och Tjeckien deltar”, skriver sajten.

Centern Lucas Feuk, född 2001, gjorde 27 poäng (15+12) på 23 matcher för SSK U16 förra säsongen och 15-åringen har under årets säsong representerat U16 och J18. 3+3 på 14 matcher blev det i grundserien för J18-laget. Utöver klubbspel har Feuk även mäktat med 18 poäng (13+5) på 11 matcher för Södermanland i tv-pucken. Med det toppar den unge centern hela poängligan för tv-pucken den här säsongen.

Till hösten kommer Lucas Feuk att gå på hockeygymnasiet i Södertälje.

– Jag trivs i laget och har bra tränare. Det känns jättekul att jag kom med till U16-turneringen i Ryssland, säger han till Uppdragsport.se.

I november blev även lovande damlagsbacken Wilma Wäng-Germundsson, 17 år och född i Södertälje, uttagen till Tre Kronors U18-landslag och nyligen representerade hon Sverige i U18-VM.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.