Connect with us

Hi, what are you looking for?

Match

SSK nollade igen – statistiken ljuger inte

SSK förlorade under måndagskvällen mot Troja Ljungby med 3-0. Med andra ord fortsätter laget underprestera, något som också börjar synas i statistiken. Kanske är det framför allt bristerna i det kreativa spelet som får siffrorna att lysa rött.

SSK har inlett säsongen tveksamt. Resultaten har varit blandade men framför allt har spelet på isen fått kritik. Varken supportrar, spelare eller tränare har varit nöjda. Efter kvällens match mot Troja var Johan Strömvall tydlig.
– Jag är inte annat än besviken över våran insats idag, sa han allvarsamt till Viasat.

SSK:s spel har stundtals sett kraftlöst ut, som ikväll mot Troja Ljungby. Eller så har det sett ogenomtänkt och lättläst ut. En sak som visat sig match på match är att man haft svårt att skapa långa anfall och heta målchanser.

Detta går också att se när man läser statistiken.

SSK visar dåliga siffror i puckinnehav match efter match, och den totala siffran efter fem matcher är 45,5 procents. Igen uppseendeväckande siffra, men den är sämst i serien.

Även de uteblivna målchanserna och de korta anfallen går att utläsa i statistiken. SSK skjuter trots sitt relativt dåliga puckinnehav ganska många skott vilket tyder på snabba avslut. Den dåliga effektivitetssiffran på 6,96 procent kan vara beviset på att de inte kommer till skott i de mest målfarliga lägena. Laget har också blivit nollat två gånger på fem matcher.

Även i tekningsstatistiken är SSK bland de sämsta i serien (45.17%) vilket kan vara en anledning till det snåla puckinnehavet.

Den enda siffra som är riktigt positiv för Södertäljelaget handlar om ett spelsätt då laget slipper vara kreativt, effektiviteten i att döda utvisningar.  95 procent på fem matcher är ett mycket stark facit.

Även Strömvall var bekymrad över att det offensiva spelet inte fungerade mot Troja.

– Gör man noll mål i en match då är det en solklar torsk, och det var det idag. Vi gjorde en svag insats helt enkelt. Vi hade dessutom för lite glöd i ögonen och för ingen aggressivitet, sa han till Viasat.

SSK började dock matchen hetast, men det var Johan Andersson, alltså han i Troja, som hade den bästa chansen i första perioden när han kavlade pucken i utsidan av stolpen efter att ha fått stå helt fri framför SSK-kassen. I övrigt var det relativt lugnt runt burarna, inte minst framför Trojamålet.  Skotstatistiken blev tydliga 15-3 till hemmalaget.

I den andra perioden fick SSK powerplay relativt omgående. De skapade tryck men så mycket mer än så hände inte. För få avgörande passningar och öppna lägen. Tendensen att hellre lägga in pucken mot mål än att hitta ett bra läge för ett ordentligt avslut visade sig återigen i SSK:s powerplay, något som upprepades matchen igenom.

Det var Troja som inte helt orättvist tog ledningen i matchen. Hampus Gustafsson styrde in 1-0 i slottet med en misstänkt hög klubba, videodomaren friade.

SSK skruvade upp skridskoåkningen efter målet. Tog sig in i zon och fick lite mer puckinnehav än tidigare, men det stannade återigen där. Laget sköt även en hel del skott, men puckarna kom inte fram på mål eller var missriktade.

I tredje fick SSK återigen ett powerplay i inledningen av perioden. Samma visa upprepade sig som tidigare. De behöll pucken i zon men hade svårt att skapa de heta chanserna.

Utvisningarna fortsatte dugga tätt. Bland annat klarade SSK av ett 5 mot 3 efter bra boxplayspel. Bortalaget var dock inte lika effektiva när de fick chansen i numerärt överläge. Innan matchen var slut fick de två tillfällen till i 5 mot 4, men målen uteblev. Med andra ord är numera också powerplaystatistiken nära kritisk nivå (10.5%).

Istället för PP-mål utökade Troja ledningen med fyra minuter kvar efter snyggt förarbete av Istvan Bartalis. Han passade pucken bakom mål in i slottet där Henrik Eriksson kunde peta in 2-0. Det sista målet, 3-0, satt i öppen kasse.

På torsdag gästas Södertälje av BIK Karlskoga.

13 kommentarer

13 kommentarer

 1. Profilbild

  Jouni Ruohonen

  23 september, 2013 at 10:15 e m

  Dax visa lite hjärta och heder !

 2. Profilbild

  Alexander Chukri

  23 september, 2013 at 11:12 e m

  visa hjärta kan du hälsa från mig

 3. Profilbild

  Stefan Amkèus

  24 september, 2013 at 4:07 f m

  Pinsamt är namnet. SHL känns mil ifrån just nu….

 4. Profilbild

  Patrik Gunnlev

  24 september, 2013 at 4:39 f m

  Avgå Strömwall

 5. Profilbild

  Bosko Meandzija

  24 september, 2013 at 5:25 f m

  Det ser ut som kollektivt masskning det har man sett i Ssk att tian missar så många gånger köper inte jag eller så många fel pass aldrig det synd om mig och alla andra som offrar så mycket för att få tillbaka så lite spelarna borde rannsaka sig själva

 6. Profilbild

  Thom Karlsson

  24 september, 2013 at 6:26 f m

  Katastrof

 7. Profilbild

  Jouni Ruohonen

  24 september, 2013 at 6:41 f m

  Pinsamt. ..Strömvall snackar om jobbig bussresa och kramp i sitt fläsket…va fan..
  Säg som det är att inget funkar och att vi är usla det ser tom en blind höna :(

 8. Profilbild

  patrik

  30 september, 2013 at 1:25 f m

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.