Connect with us

Krönikor

SSK nollade Karlskoga i nystarten

Nytt år, ny tränare, ja nästan ett helt nytt lag! SSK vann överraskande mot Karlskoga med 3-0, och det med besked. Därmed lämnade de ifrån sig jumboplatsen till Troja och kan nu börja klättringen uppåt.

Kedjan med William Nylander, David Pastrnak och Linus Fröberg var helt outstandning i hemmalaget och var en av de avgörande faktorerna för segern. Hur mycket den nya tränaren Andreas Johansson hunnit forma laget på 1 dygn kan nog alla räkna ut – inte särskilt mycket. Men att gruppen har en ny ledare att inspireras av är tydligt.

Den enskilt största orsaken till segern var dock inte den nya tränaren, de nya formationerna eller det tursamma förstamålet. Nej det var de som fick publiksiffran 2766 att låta som det dubbla, eller 15 000 som Andreas Johansson sa efter matchen.

Publikstödet har annars varit som bortblåst under den mörka hösten, supportrarna tystnade när laget behövde dem som mest.

Men ikväll var alltså stödet tillbaka, nyåret till ära. Trots att ståplats nästan bara var halvfull så kokade tårtbiten! Hålls glöden vid liv på läktaren kommer SSK sakta men säkert stiga i tabellen. Då kommer till slut Playoff-platsen bli verklighet.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

8 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Krönikor