Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

SSK lånar ut sin målvakt – vem ersätter?

Säsongen har varit tung i SSK. Nu väntar utlåning till Haninge.

Mathias Dahlström
Mathias Dahlström

Målvakten Mathias Dahlström värvades av Mats Waltin i april 2016 och var ett spännande tillskott, men 25-åringen har haft en tung säsong i Södertälje.

Det har varit tufft att konkurrera med den alltjämt lysande kuggen Alexander Sahlin tillika en av seriens bästa målvakter  – och på sju spelade matcher har Dahlström sju förluster och en räddningsprocent på 83,0.

Och nu lånas Dahlström ut, enligt hockeysajten Dragskott.nuOch det tycks stämma. Dahlström är registrerad för sin nya klubb hos Svenska ishockeyförbundet, kan Uppdragsport.se berätta.

Det är Haninge – förra säsongen SSK:s motståndare i Hockeyettan – som plockar in den Leksandsfostrade målvakten inför fortsättningen i Allettan Norra, dit man tog sig tämligen överraskande och just nu jagar en play off-plats.

Hur utlåningen är upplagd framkommer inte, och heller inte hur länge den gäller. Antingen anses Dahlström behöva speltid inför kvalserien eller så kör man med en junior som back-up säsongen ut, helt enkelt.

Johan Löf / AXELLÖF / Björklöven – fler bilder: www.axellof.se.

Robin Christoffersson mot Björklöven. Foto: Johan Löf / AXELLÖF / Björklöven.

Oavsett så har SSK två målvakter på tur i det egna ledet.

19-årige J20-målvakten Robin Christoffersson, som tidigare under säsongen gjorde seniordebut och var en av hjältarna när SSK bortaslog Björklöven efter stor dramatik. Det har blivit 15 matcher med J20-laget under säsongen.

Samt 19-årige Lukas Klarström som under säsongen har varit registrerad som back-up i hockeyallsvenskan samt gjort 19 matcher i grundserien för J20-laget.

– Jag har inte hört något än men det hade varit riktigt kul, säger han till Uppdragsport.se.

I fjol noterades Klarström för en räddningsprocent på 92,7 och i år 92,0 i grundserien. Och i den pågående fortsättningsserien, där SSK J20 ligger femma och på en SM-slutspelsplats, ligger Klarström tvåa i målvaktsligan med en räddningsprocent på 94,5, samt en GAA på 1.62 – bäst av alla. Strax framför J18-landslagets Olle Eriksson Ek från Färjestad.

Klarström bör vara förstavalet som målvakt bakom Alexander Sahlin till nästa säsong om SSK stannar kvar i Hockeyallsvenskan, och given vid en degradering, i stället för att värva oprövat utifrån. Och om inte Klarström så Christoffersson. Det återstår att se om Mats Waltin håller med.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.