Connect with us

Hi, what are you looking for?

Andreas Häggström

SSK kan erbjuda Grossmann något som NHL aldrig kunde erbjuda

”Nicklas Grossmann är årets julklapp. Nu måste vi bara övertyga tomten om att rätt leveransadress är Scaniarinken”, skriver Uppdragsport.se:s skribent Andreas Häggström i en krönika.

SSK vann mot hemmastarka Almtuna i Uppsala efter en match som gjorde supportrar gråtfärdiga.

Marcus Bohmans varma, salta svettdroppar skapade djupa skåror i isen. Det enda som ekade högre än de tillresta supportrarna var när Anton ”Kobran” Holm väste till och slog in det giftiga 1-2-målet. Alexander Sahlin höll hela himlen på sina axlar och om ishockey varit en fråga om mytologi hade målvakten varit Gud och Anton Holm och Fredric Weigel hans söner. Jag undrar om inte SSK:s materialare fick gå och plocka upp tänder och borttappade egon från isen efter matchen.

Det var en typisk SSK-vinst säsongen 16/17: Vi var inte ”det bättre laget”. Vi förlorade skotten överlägset. Vi var tillbakapressade. Men vi var hyfsat effektiva, vi var täta, och vi spelade stundtals över vår förmåga, och lyckades därmed styra poängen i rätt riktning. Och så Alexander Sahlin den store.

Det här laget har offensiva svårigheter och brister, och råkar ibland öppna falluckan bakåt, men dammar stundtals av en offervilja av den gamla skolan som antagligen skulle värderas till miljonbelopp om den ställdes ut i ”Antikrundan”.

Och just de parametrarna behöver SSK förlita sig på den här säsongen för att ha chans att klara sig undan levande.

Men vad sägs om att addera ännu en parameter. Vad sägs om att addera ett 195 centimeter och över 100 kilo tungt SSK-hjärta.

I en tidigare krönika skrev jag att SSK-fostrade backen Nicklas Grossmanns vara eller icke vara i SSK – eller om han i stället skulle hamna i Djurgården, som det ryktades om, och vilket gjorde en del supportrar besvikna – är det minsta problemet just nu.

Och det är det väl egentligen fortfarande sett till helheten.

Men jag tror att den här skutan skulle må bra av ett segel av Grossmanns omfång. Han skulle kunna fånga upp den vind som det här unga, oerfarna laget behöver. Det är även vad supportrarna behöver. Det är vad marknadsavdelningen behöver. Det är vad biljettförsäljningen behöver.

Nicklas Grossmann har en lång karriär i NHL bakom sig, med allt vad det innebär, och talar ofta om att SSK är laget i hjärtat. Och spel i Hockeyallsvenskan har något som världens bästa liga aldrig kunde ge honom: Chansen att mosa Daniel Wessner. Chansen att vara med på en resa som hockeyaktiebolagen i Nordamerika inte kan föreställa sig. Chansen att få hålla rent framför Alexander den store. Chansen att tysta AIK i Templet. Chansen att skriva in sig SSK:s historiebok. Chansen att uppleva decibel som bygger på kärlek. Chansen att se hur lycklig en tillrest supporter blir när SSK vänder och vinner i Tingsryd en snöig vinterkväll i januari.

Chansen att bli evig.

Grossmann har ännu inte gjort klart med någon ny klubb och tiden går och jag inbillar mig att det är till SSK:s fördel. Nicklas Grossmann är årets julklapp. Nu måste vi bara övertyga tomten om att rätt leveransadress är Scaniarinken.

Så när tomten frågar om det finns några snälla barn framöver, förställ rösten 20-30-40 år bakåt i tiden och säg:

”Ja, tomten”.

Stick gärna till honom en pepparkaka också.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.