Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Djurgårds-ikonen på väg att bli assisterande tränare i SSK

SSK:s tränarduo från 2015/2016, Mats Waltin och Martin Karlsson, ser ut att splittras.

Nichlas Falk. Foto: Skärmdump, Youtube.
Nichlas Falk. Foto: Skärmdump, Youtube.

Erfarne tränaren Martin Karlsson, som lite har verkat i det tysta i båset och utanför isen, hade som assisterande en stor del i SSK:s framgångsrika säsong 2016/2016.

Men det är förändringar på gång.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se jagar SSK en ny assisterande tränare, och det ska ligga högt upp på prioriteringslistan.

Ett av de allra största önskenamnen är Huddinges huvudtränare Nichlas Falk, 45, enligt vidare uppgifter till Uppdragsport.se. Ur-djurgårdaren som avverkade sju säsonger i Huddinge och 16 säsonger i Djurgården under den aktiva karriär som såg sitt slut 2011.

Nichlas Falk kom till Huddinge som huvudtränare inför säsongen 2013/2014. Första säsongen slogs man ut av Visby/Roma i playoff 2, andra säsongen blev det förlust mot Tingsryd i playoff 3 och förra säsongen föll man mot Kristianstad i playoff 1. Det Kristianstad som SSK sedermera slog ut.

Och nu är alltså Nichlas Falk ett väldigt högaktuellt namn för SSK.

En intressant notering är att Nichlas Falk tränade Fredric Weigel i Djurgården J20 säsongerna 2011/2012 och 2012/2013. Även Henrik Nyberg i Djurgården J20 2011/2012.

Martin Karlsson handplockades till SSK av Mats Waltin – som kände Karlsson väl, och de har en lång historia tillsammans som spelare i Tre Kronor – inför första året i Hockeyettan.

Karlsson hade säsongen innan varit med och slagit ut SSK ur Hockeyallsvenskan med Tingsryd.

– Ska vi komma i närheten av att gå upp så måste en sådan kille ha alla ess i rockärmen, har Waltin sagt i en intervju med Hockeysverige.se om Karlsson.

Efteråt har Waltin pratat om den så kallade ”Martinmodellen”. En förändring i träningskulturen, samt en uppsättning av delmål som bidrog till succésäsongen.

I samma intervju med Hockeysverige.se hintade Martin Karlsson om att han kan ha gjort sitt i SSK.

– Den här träningen kommer förhoppningsvis fortsätta här i Södertälje och den tror jag, som sagt var, har legat till grund för avancemanget. Och att man också har ställt upp på den här träningen till hundra procent, sa han då.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.