Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

SSK J20 slog ut LHC efter ny rysare

SSK J20 lyckades förvalta ”matchbollen” och tog sig vidare till kvartsfinal efter en 3-6-vinst borta mot Linköping. En riktig skrällseger, sett till förhandstipsen.

I onsdags slutade matchen 8-6 till SSK.

Men riktigt lika målrikt blev det inte i match två i åttondelsfinalserien mot Linköping.

SSK inledde den första perioden lovande och hade också två power play, varav det andra var riktigt bra och gästerna var också nära att ta ledningen.

I stället var det Linköping som fick göra 1-0 efter idel SSK-slarv i egen zon. 1-0 stod sig den första perioden ut. En period som SSK vann skotten i med 9-17.

I andra perioden rivstartade Linköping ordentligt och gjorde 2-0 efter bara en minut. SSK replikerade dock omgående och reducerade till 2-1 blott 24 sekunder senare genom Mathias Wigley. Bara minuter senare kvitterade man även till 2-2 genom Patrik Kallmert, assisterad av Jesper Frödén, i power play, och SSK gick sedermera till pausvila med en 2-3-ledning efter mål av Erik Linbro.

Den tredje och sista perioden kom att bli riktigt nervös.

Linköping gjorde 3-3 direkt, mer eller mindre på nedsläpp, och SSK kontrade omgående genom att genast göra 3-4 genom Vita Hästen-lånet Oscar Carlsson – som kom fri och lade in pucken mellan benen på målvakten.

Hemmalaget gjorde sedan 4-4. Trodde man. Målet blev dock bortdömt.

Med två minuter kvar av matchen fick Linköping ett power play och läge att göra 4-4. Ett riktigt rysarläge. Hemmalaget tog ut målvakten och då tryckte SSK dit både 3-5 och 3-6 i öppen bur genom Lucas Carlsson respektive Karl Olovsson.

3-6 blev också blev slutresultatet.

I och med segern tar sig SSK överraskande nog vidare till kvartsfinal. Och det efter att ha slagit ut topptippade Linköping i två raka matcher. Starkt!

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.