Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

SSK J20 ångar på – slog Karlskrona med 7-1 och leder tabellen

SSK:s juniorlag fortsätter att övertyga i grundserien. Backen Ludvig Karlsson, som spelade med a-laget under försäsongen, noterades för två mål när man bortaslog Karlskrona med 1-7.

Inte Cacho, men en bild från en SSK J20-match. Foto: Elin Lillsunde.
Inte Cacho, men en bild från en SSK J20-match. Foto: Elin Lillsunde.

SSK J20, i fjol bottentippade och sedermera utslagna i åttondelsfinalen i SM-slutspelet, har öppnat säsongen 16/17 på nästintill bästa möjliga vis.

Bottentippade, precis som i fjol, men just nu etta i grundserietabellen efter sex spelade matcher.

Man inledde med 3-1 hemma mot SM-guldfavoriten Frölunda, föll sedan med 2-3 mot samma Frölunda efter förlängning, och slog sedan Örebro med 3-2 och HV71 med 5-4. På fredagskvällen föll man med 4-3 borta mot Malmö, efter två mål av förra årets stjärna i SSK J20, Lukas Haudum, som numera spelar i Malmö.

Men på lördagen klev man ut på isen i Karlskrona och slog hemmalaget med hela 1-7 – varav fyra mål i powerplay, precis som a-laget mot Björklöven i går.

0-1 av William Fellgård, nyförvärv från Hockeyettan-laget Vännäs inför säsongen, kom redan efter två och en halv minut. Assisterad av Nyköpingskillen Antonio Norberg, nyförvärv från AIK men tidigare spelare i SSK U16 och J18.

Resterande målskyttar blev:

1-2 av backen Ludvig Karlsson, som debuterade i a-laget under försäsongen, assisterad av William Warging och nyförvärvet från Modo, Noah Pereira. 

1-3 av Andrés Staforelli, assisterad av Dennis Forslund och Alexander Sunnefors.

1-4 av formstarke Gilito Garcia, assisterad av Antonio Norberg.

1-5 av Ludvig Karlsson igen, assisterad av William Warging och Noah Pereira, precis som vid 1-2.

1-6 av William Warging, assisterad av Wincent Blomdahl, som också spelade med a-laget under försäsongen, samt Stefan Bemströms son Viktor Bemström som värvades hem från Leksand inför säsongen. 

Och så 1-7 av André Staforelli igen, med drygt tre minuter kvar av matchen, assisterad av Alexander Sunnefors och Dennis Forslund.

SSK J20:s duktige målvakt Lukas Klarström gjorde en bra match, enligt rapporterna, och noterades för en räddningsprocent på 95,66, och har totalt 91,95% efter sex spelade matcher. SSK vann skotten knappt, 23-25, siffrorna till trots. Just Klarström är ett namn för framtiden för SSK. 19-åringen hade högst räddningsprocent av alla målvakter i den södra högsta juniorserien i fjol och ser stabil ut även i år. Vid sin sida har han Robin Christoffersson, ny från Leksand J20, som hastigt och lustigt fick göra a-lagsdebut för SSK mot Björklöven i går.

Alexander Sunnefors toppar den interna poängligan med 6 poäng, 3+3, på sex matcher. Sex poäng har även William Warging med sina 1+5. Den mycket lovande Sunnefors som var på väg till Växjö Lakers inför säsongen men som sedermera blev kvar i SSK ändå. I morgon spelar SSK mot just Växjö på bortaplan.

I och med lördagens 1-7-seger är SSK etta i tabellen, dock med en match mer spelad i ett hackigt spelschema, med 12 poäng på sex matcher och 23-15 i målskillnad. Värt att notera är dock att SSK redan har slagit två av lagen på topp fem: HV71 och Örebro.

SSK är det enda laget i J20 SuperElit södra vars a-lag inte spelar i SHL.

Foto: Elin Lillsunde. På den här Facebooksidan hittar du fler bilder från J18- och J20-matcherna

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.