Connect with us

Hi, what are you looking for?

Silly season

SSK intresserade av center från Leksand

Än finns det platser kvar att fylla i SSK:s trupp. Enligt uppgifter till Uppdragsport.se är man intresserade av Pär Edblom, en 29-årig center med ett gott hockeyallsvenskt cv.

Pär Edblom. Här i Leksandströjan. Foto: SHL.se.
Pär Edblom. Här i Leksandströjan. Foto: SHL.se.

SSK är alltjämt på jakt efter de sista pusselbitarna till det lag som på allvar ska slåss om de åtråvärda platserna i SHL.

Det som saknas är en center samt en back.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se kan den sista centern mycket väl hämtas från Leksand. SSK ska, under en längre tid, ha visat intresse för Pär Edblom. En 29-årig center som spenderat de två senaste säsongerna i Leksand, men dessförinnan representerat Oskarshamn, Troja-Ljungby och Örebro i Hockeyallsvenskan.

Det har på senare tid framkommit att Pär Edblom de facto finns på marknaden men SSK ska ha hört sig för angående leksingen långt tidigare än så.

SSK är dock inte ensamma om att vara intresserade av Edblom. Enligt Dalarnas Tidningar ska Rögle också ha anmält sitt intresse.

– Det finns intresse för honom. Det gör det, säger Leksands IF:s sportchef Tommy Salo till tidningen.

Leksand har 15 forwards i truppen och chansen att spelare får lämna är stor. Och Pär Edblom är en av de spelare som kan hänga löst. Mycket hänger på spelarnas insatser under försäsongen, menar Salo.

– Det är upp till Pär att visa vad han vill med de här matcherna. Det är flera andra som måste visa upp sig också. Det gäller att ta chansen när man får den. Att man vill vara med hela vägen, säger han till Dalarnas Tidningar.

I fjol, under sin debutsäsong i SHL, noterades Pär Edblom för 12 poäng (5+7) på 53 matcher i grundserien. Under åren i Hockeyallsvenskan var han dock en hygglig poängplockare. Totalt har det blivit 173 poäng (66+107) på 256 matcher i landets näst högsta serie. Säsongen då Leksand tog sig tillbaka till högsta serien bokfördes Edblom för 40 poäng (12+28) på 52 grundseriematcher, och ytterligare tio poäng (1+9) på tio matcher i kvalserien.

Men nu kan Pär Edblom alltså ta steget ner i seriesystemet igen.

– Han har några matcher till på sig att visa att han vill vara kvar, så enkelt är det. säger Leksands sportchef Tommy Salo till Dalarnas Tidningar.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.