Connect with us

Hi, what are you looking for?

Match

SSK föll tungt, tungt hemma i genrepet

Det blev ingen revansch efter förlusten i match ett. I stället föll SSK med hela 1-7 hemma mot AIK i genrepet inför hockeyallsvenskan.

SSK föll med 4-0 mot AIK på Hovet i onsdags. En dyrköpt förlust där ytterligare två nyckelspelare hamnade i sjukstugan: Jason Gregoire och David Pastrnak – SSK:s enskilt bästa spelare under försäsongen – som båda också saknades i kväll.

Men trots det lyckades SSK skapa en hel del farliga lägen i den första perioden och man hade bud på både ett och två mål. Det var dock AIK som tog taktpinnen och kunde gå ifrån till både 0-1 och 0-2 efter svaga defensiva insatser av Johan Jonsson respektive Jake Marto.

I den andra perioden inledde AIK bäst och SSK hade svårt att etablera något spel i offensiv zon. Gästerna var dessutom ytterst nära att göra 0-3 i powerplay. Men det var till slut SSK som kunde reducera efter att Sebastian Idoff, i stället för att hålla pucken, passade ut och assisterade fram till Fredric Anderssons 1-2-mål.

Men precis som vid 1-0 och 2-0 var det defensive detaljer som uteblev när AIK kontrade och komfortabelt kunde göra 1-3.

1-4 kom i tredje perioden efter ännu en försvarsmiss, och en tveksam retur av Idoff, och 1-5 kom direkt i det efterföljande bytet efter fem spelade minuter. Även det efter en försvarsmiss.

Som synes var det försvarsspelet som lade krokben på SSK i den här matchen och den tredje perioden tillskrevs AIK helt och hållet, såväl spel- som resultatmässigt.

AIK gjorde sedan 1-6 i powerplay med 8:30 kvar av matchen och 1-7 efter avslutat boxplayspel med 3:00 kvar av matchen. 1-7 stod sig sedan matchen ut.

I och med kvällens förlust kan SSK:s försäsong sammanfattas med fyra vinster och fyra förluster, samt 17 gjorda och 27 insläppta mål.

Försäsongens utropstecken har varit David Pastrnak, Jason Gregoire, Jake Marto, Sebastian Idoff och Tomas Bokros. I synnerhet Bokros har tagit stora kliv sedan första matchen och i de senaste matcherna har han visat upp ett betydligt enklare och bättre spel. Även Robin Press har höjt sig sedan förra säsongen och kommer att ta ytterligare kliv framöver.

Nu väntar Rögle i premiären nästa torsdag. Då får SSK förhoppningsvis tillbaka Fredrik Sonntag och Jesper Thörnberg. Övriga skadade spelare är inte aktuella för spel.

11 kommentarer

11 kommentarer

 1. Profilbild

  Jouni Ruohonen

  6 september, 2013 at 6:34 e m

  Kan bli en tung säsong detta…

 2. Profilbild

  Ken Wiberg

  6 september, 2013 at 6:52 e m

  Pinsamt

  • Profilbild

   Irke

   20 september, 2013 at 11:05 f m

   You’ve got it in one. Codu’nlt have put it better.

 3. Profilbild

  Emil Andersson

  6 september, 2013 at 7:03 e m

  Nej det blir ingen tung säsong @Jouni

  • Profilbild

   Okan

   20 september, 2013 at 2:04 e m

   Hi Lisa,When increasing, work the new sehctits in stockinette (knit sts when working in the round) and when you have enough new sehctits for the lace pattern, incorporate them into the lace pattern. So when there are 4 more new or increased sehctits, start the lace pattern on with the same row you are working for the rest of the round. Hope this makes sense. Happy knitting,Shawn

 4. Profilbild

  Emil Andersson

  6 september, 2013 at 7:04 e m

  Men ändå illa att vika ned sig….Sju mål är för mycket i vilken match man än spelar på denna nivå.

 5. Profilbild

  Robert Johansson

  6 september, 2013 at 7:53 e m

  Vi får se hur denna säsong slutar…

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.