Connect with us

Hi, what are you looking for?

Match

SSK föll med flaggan i topp i Västerås

SSK föll borta mot Västerås. I en svängig och underhållande försäsongsmatch var det hemmalaget som, till slut, fick avgöra på straffar. Men det finns en del att ta med sig från matchen för SSK:s del.

SSK föll borta mot Västerås. I en svängig och underhållande försäsongsmatch var det hemmalaget som, till slut, fick avgöra på straffar. Men det finns en del att ta med sig från matchen för SSK:s del.

Efter vinsten, 2-1, mot Linköping i försäsongens första match, och den efterföljande 4-2-förlusten mot AIK, åkte SSK på sin andra raka förlust under tisdagskvällen.

I en svängig och förvånansvärt underhållande match slogs två av seriens topptippade lag – Västerås och SSK – om segern i ABB Arena i Västerås.

En strid som Västerås gick vinnande ur – till slut.

Importstjärnan Jeremy Williams anslöt nyligen till laget igen efter sommaruppehållet och gjorde sin första match mot SSK. Och vilken match sen. Williams inledde med att snurra och vända på SSK-försvaret, vilket till slut gav utdelning i form av en SSK-utvisning. I det efterföljande power play-spelet var det även Jeremy Williams som fick sista ordet. På pass från backgiganten Nick Angell – ny från Karlskrona, och som var imponerande 1+3 i matchen – kunde Williams slå in 1-0 bakom Sebastian Idoff.

Då hade matchklockan nått drygt fyra minuter.

SSK kom dock igen och kvitterade till 1-1 efter att Oscar Ahlström serverat brorsan Victor framför mål. Nyförvärvet från AIK visade ingen tvekan – utan var iskall, fintade ner Jonas Fransson och placerade pucken i nättaket med en backhand.

Mot slutet av den första perioden hade Västerås en bra stund i numerärt överläge och nyförvärvet från Djurgården, Dustin Johner, hade en puck i stolpen.

1-1 efter en period.

Andra perioden kom att bli en riktig höjdare för de dryga 1 600 personer som letat sig till ABB Arena.

Västerås inledde mittenperioden i power play och det dröjde blott 13 sekunder innan erkänt starke power play-spelaren Dustin Johner, i mer eller mindre öppet mål, kunde slå in 2-1 till hemmalaget.

Men precis som i första perioden bet SSK ifrån direkt.

Vid tiden 3:41 sköt Peter Nolander utanför, varpå Jonas Engström snappade upp pucken efter studs i sargen bakom mål, och stötte sedan in 2-2.

Och det skulle komma mer.

SSK tog sedan ledningen med 2-3 efter ett mycket vackert mål signerat Robin Press, Oscar Ahlström och till slut målskytten Victor Ahlström – som därmed fick göra mål nummer två för kvällen.

Men, i en svängig match kan som bekant allt hända.

Publiken hann knappt andas ut innan det rasslade i nätet ännu en gång.

SSK-backarna Christopher Aspeqvist och Adam Hansen var inte alls med på noterna när en perfekt, genomskärande passning nådde fram till Västeråsforwarden Eddie Davidsson som, i friläge med Idoff, kliniskt satte pucken i mål.

3-3 efter drygt fem minuter av den andra perioden.

Efter ytterligare tio minuters spel inträffade det som kom att bli kvällens snackis. Västeråsbacken Nick Angell rensar pucken nerifrån eget sarghörn. En puck som SSK-målvakten Sebastian Idoff går ner för att möta. Inga konstigheter så långt. Men i stället råkar Idoff åka bakåt, in i eget mål, med pucken. En felbedömning från den i matchen annars stabile Idoff.

Västerås hade sedan bud på 5-3 men Idoff stod för en rad kvalificerade räddningar under matchen.

4-3 efter två perioder.

I den tredje perioden hade båda lagen bud på mål och precis som tidigare i matchen, och tidigare under försäsongen, hände det alltid något när bröderna Ahlström och Erik Lindagen befann sig på isen. De utgjorde det största hotet mot Västerås under matchen.

Även kedjan med Lucas Carlsson, James Sixsmith och Jesper Frödén var ett offensivt hot i SSK. I tredje perioden hade Frödén bland annat en puck i stolpen.

Men Frödén skulle få utdelning till slut.

Med drygt 1:50 kvar av den tredje och sista perioden åkte Västerås på en utvisning, varpå SSK begärde timeout. Samtidigt lämnade Idoff kassen och SSK gick all-in på för en kvittering.

Sixsmith fick pucken, passade vidare till Lucas Carlsson, som i sin tur förpassade pucken till Frödén som kunds trycka in kvitteringen bakom Jonas Fransson i Västeråsmålet.

Ett lyckat drag i slutminuterna av av SSK, med andra ord.

4-4 blev också slutresultatet under ordinarie tid. Såväl Västerås som SSK fick chansen att avgöra i power play under den efterföljande övertidsperioden men utan att få nätkänning. James Sixsmith hade bland annat ett fint läge att avgöra.

Övertidsperioden slutade mållöst och matchen fick sedan avgöras på straffar.

En straffläggning som bjöd på bra målvaktsspel – och en aning tama straffar… – för båda lagen.

Till slut var det dock Västeråsforwardem Matt Fornataro som kunde avgöra matchen med straffläggningens enda måk.

5-4 till Våsterås.

Noteringar från matchen:

– Robin Press är stundtals briljant, stundtals dålig för hjärtat. Men han har onekligen vuxit under sommaren och spelar med en större säkerhet den här säsongen. En journalist från Västerås beskrev Press ”som lika bra som Nick Angell”.

– ”SSK-kedjan” – med Robert Carlsson, Jonas Engström och Jacob Dahlström – fortsätter att övertyga. Där har SSK en bra fjärdekedja. Framför allt känns Robban piggare än förra säsongen.

– Simon Löf blandar och ger. Det finns vissa frågetecken kring hans passningsspel som inte alltid är bra.

– Överlag så ser försvarsspelet inte vidare bra ut. Där måste det höjas inför fortsättningen.

– Kedjan med Ahlström.- Lindhagen – Ahlström är väldigt bra. Där har vi en spikad konstellation inför seriespelet.

– SSK skapar hyfsat i power play och gör mål för tredje matchen i rad i numerärt överläge Det trots att laget inte ens har börjat fila på power play-spelet än. Enligt tränare Janne Karlsson ska man dock börja öva power- och box play i nästa  vecka.

– Varken Mattias Beck eller Francois Bouchard har visat vad de går för hittills. Kedjan med Alexander Larsson, Francois Bouchard och Mattias Beck var osynlig mot Västerås. Och såväl Bouchard som Beck har varit oroväckande anonyma under försäsongen. Men det lossnar antagligen när serien drar igång – då det betyder något.

– James Sixsmith har höjt sig en nivå sedan första matchen mot Linköping och matchen mot AIK. Mot Västerås gjorde han sin bästa match hittills och kanske han borde ha fått ett mål med sig också. Känslan är att det finns mer att hämta hos honom. Hela kedjan, med Lucas Carlsson, James Sixsmith och Jesper Frödén var bra i kväll. Vilket också tränarstaben sa i intervjuer efter matchen.

– Sebastian Idoff känns väldigt säker i mål.

– Västerås kändes flera klasser bättre än AIK. Möjligtvis att AIK visade upp ett snabbare spel och rappare fötter.

– Men största glädjeämnet var nog att vi var så pass stabila i fem mot fem trots så många spelare som inte känner varandra än. I fem mot fem var SSK bättre än VIK.

Därför vann Västerås:

Man har ett mer samspelt lag. Det syns på isen. Man har dessutom ett inövat power play-spel som är dödande effektivt. Power play-spelet – med bland annat Dustin Johner, Conny Strömberg och Jeremy Williams vid taktpinnen – komner att ta Västerås långt upp i tabellen den här säsongen.

Men, som sagt: I spel fem mot fem var SSK det hetare laget. Vilket känns tryggt inför fortsättningen.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.