Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Segerskytten är en retsticka: ”Jag vill vara en jobbig spelare”

SSK vann hemma mot Västervik med 2-1, efter straffar. Segerskytt blev killen som inte drar sig för att spela på gränsen och reta upp sina motståndare. ”Det brukar räcka med en period, sen har jag fullt upp med arga motståndare”

Fredric Larsson. Foto: David Nilsson Hamne
Fredric Larsson. Foto: David Nilsson Hamne

Karlstadskillen Fredric Larsson blev segerskytt i femte straffomgången mot Västervik. En avig straff som såg ut som en blandning mellan ett Kenta Nilsson-mål och en snubbeldans. Om man får tro honom själv var det oväntat att han blev matchhjälte.
– Jag är en utpräglad defensiv back, och det är ett medvetet val, säger backen till uppdragsport direkt efter matchen.

Dock var det inte bara under straffläggningen han glimrade till offensivt. Vid några tillfällen bjöd han upp Västerviksspelarna på isdans och rev ner applåder från hemmapubliken.
– Ja alltså, jag har det där spelet i mig någonstans, det har jag. Jag försöker snappa upp lite grejer. Har lärt mig en hel del av Christian Djoos under tiden i Brynäs. Jamena när jag tittar på hockey gillar jag ju att se skickliga spelare.

Fredrics medvetna val att främst satsa på det defensiva är en del i att följa de råd han fått från Philadelphia Flyers, som han draftades av i fjärde rundan för tre år sedan.
– Philadelphia var tydliga med att jag ska spela ett fysiskt spel för att komma framåt, och jag vill ju ta mig vidare uppåt i karriären, säger Fredric som har Färjestad som moderklubb men är till mångt och mycket fostrad av Brynäs, där han bland annat spelade under juniortiden innan han drog över Atlanten och spelade i USHL.

Fredric gjorde sin första träningsmatch under hemmafighten mot Västervik. En ganska grinig match, precis som när lagen möttes i Småland för en vecka sedan – Med andra ord precis så som Karlstadssonen vill ha det.

– Ikväll var jag lite överladdad kanske, men det brukar jag vara de första matcherna av någon anledning, haha.

Det var flera gånger tydligt hur han sökte upp fysiska situationer för att störa motståndare samt åkte och väntade på möjligheter att få tacklas. Fredric håller med om att motståndare antagligen tycker att han är vad man kan kategorisera som en ful spelare.
– Ja, jag tror det faktiskt. Henrik Nyberg exempelvis tror jag inte var glad på mig tidigare när vi möttes under juniortiden. Men nu spelar vi i samma lag och är bra polare. Skulle tro att jag är en spelare man gärna vill ha i sitt egna lag.

21-åringen sticker alltså inte under stolen med att han spelar på gränsen och han säger sig ha ett stort lager tjuvknep att plocka från.
– Jag har bra koll på hur jag ska få spelare i obalans, det handlar om olika tjuvknep och att sätta press på dem psykiskt. Jag vill vara en jobbig spelare att möta, säger han och skrattar.

– Det brukar räcka med en period, sen har jag fullt upp med arga motståndare, på så vis ger jag ytor och tid till mina medspelare.

Text & foto: DAVID NILSSON HAMNE

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.