Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

SSK:s baksmälla efter lockouten: ”Den här gången måste man vara med från start”

Förra säsongen startade som en katastrof, då räddades SSK av Matt Read och Carl Hagelin samt de andra lockoutspelarna.
”Den räddningsplankan finns inte i år” varnar Timrås tränare Rolf Nilsson.

Lenny Eriksson, tränare Karlskoga. Foto: Uppdragsport
Lenny Eriksson, tränare Karlskoga. Foto: Uppdragsport

Även om Timrå varnar SSK för lockoutbaksmälla verkar de andra tränarna i hockeyallsvenskan överlag tippa SSK i toppen. När uppdragsport frågar runt säger bland andra Lenny Eriksson i Karlskoga att han tycker SSK är välbalanserade och har en spännande mix. Frågorna som ställdes till tränarna var:

1. Vad tror du om SSK:s lagbygge?

2. Kommer ditt lag hamna före eller efter SSK när tabellen summeras? 

3. Vad kommer ditt lag behöva jobba mest med under säsongen?

 

Lenny Eriksson – Karlskoga

1. Jag tycker det ser rätt så välbalanserat ut. Bra importspelare, mycket svenska spelare, duktiga defensiva spelare, starka offensiva spelare, unga spelare, gamla spelare.  Jag tycker det ser jämnt och spännande ut. Bra mix!

2. Tror gör man i kyrkan. Inte en aning. Förhoppningsvis kommer båda lagen vara med och kämpa där någonstans över sjundeplatsen. Men det är bara spekulationer.

3. Först och främst måste vi se till att bli friska nu. Vi har haft så jävla mycket folk borta under försäsongen så vi har inte kunnat jobba med det materialet vi vill. Så vi kanske kommer behöva en lite länge startsträcka än i fjol. Tålamod i inledningen av serien bli nog viktigare än vanligt för oss.

Jens Öhman – Björklöven

1. Det är svårt, vi var ju inte i samma serie förra säsongen. Men SSK har fått in ett antal riktigt intressanta spelare så jag tror de komma finnas mer relativt hög uppe i tabellen.

2. Haha, jadu, det får vi väl se. Jag hoppas efter! Men visst, SSK lär ju vara där uppe bland de fyra, fem högst placerade lag – och då lär de ju hamna före oss. Så är det.

3. Vi jobbar med ett hitta en trygghet och kontinuitet i spelet. Vi vill kunna vara med och tävla varje dag, varje match. Det är det som är nyckeln; att vara med hela tiden.

Martin Svensson – Klubbchef i Oskarshamn. (Fredrik Söderström lämnade tidigare på grund av träningsmatch)

1. SSK var ju starka förra året. Jag tror personligen att SSK blir lite svagare till denna säsong, i alla fall på pappret. Sen behöver ju inte pappret betyda någonting – det har ju visat sig tidigare – men jag tror på en något lägre tabellplacering, det gör jag.

2. Ja hörrudu, ska vi titta till de ekonomiska förutsättningarna ska SSK vara långt före. Oskarshamn har en budget på 7,8 miljoner miljoner (en ökning på 500.000 från förra säsongen) medan SSK ligger runt 10-11 miljoner. Men vi ska göra vårt bästa, det lovar jag.

3. Vi har ju tänkt att vi ska värva unga, utvecklingsbara spelare som inte riktigt kommit igång i sina karriärer. Det gör att vi kan få de till en något billigare peng. Så det kommer bli en ständig process att hela tiden jobba med det; utvecklingen.

Patric Wener – Mora IK.

1. Johan Strömwall är där en tredje säsong och det är bra med kontinuitet i laget, vilket är viktigt. Jag tror SSK har ett bra lag på gång ingen.

2. Jag tror att SSK kommer hamna före Mora i grundserien, men i slutspelet är absolut ingenting omöjligt. Där får vi se.

3. Vi vill ha kontinuitet i det vi gör och bli ett stabilare lag som inte har några dippar under säsongen, utan hela tiden håller en jämn och bra nivå.

 Rolf Nilsson – Timrå IK.

1. En stor fördel som jag ser det är att de har kunnat behålla en stor del av truppen. Några av transatlanterna man värvat ser bra ut, och framför allt målvaktssidan ser spännande ut. Nackdelen skulle väl vara ett de stora delar av förra säsongen bars av NHL-spelare, så det gäller för Södertälje att vara med från starten. Det kan bli dilemmat, tror jag.

2. Då måste jag säga att SSK hamnar efter Timrå. Det tippar jag dock med hjärtat.

3. Vi har ju HockeyAllsvenskans överlägset yngsta trupp. Vi har mängder av juniorer, och det är egentligen bara Per Hallin som drar upp medelåldern. Resten är under 20 år och i vissa fall strax över. Så jag tror att vårt största dilemma kan bli jämnheten, det kommer vi behöva jobba mest med under säsongen.

Läs del 1 här.

7 kommentarer

7 kommentarer

 1. Profilbild

  Uppdragsport.se

  11 september, 2013 at 2:56 e m

  OBS – dock Lenny Eriksson på bilden, som också är med i artikeln.

 2. Profilbild

  Jouni Ruohonen

  11 september, 2013 at 3:01 e m

  Bara hålla med finns inte utrymme för ngt handikapp nu

 3. Profilbild

  Mikael Noré

  11 september, 2013 at 4:06 e m

  Om jag inte minns fel så började väl ssk ganska uselt föra året!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.