Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Så tippar ”experterna” SSK i kvalserien

”Experterna”, eller tyckarna, har sagt sitt: SSK får det tufft att hävda sig i kvalserien. Vi fyller på med fler tips allteftersom vi ser dem.

Glädje efter suddenvinst. Foto: David Nilsson Hamne.
Glädje efter suddenvinst. Foto: David Nilsson Hamne.

I dag inleds kvalserien till hockeyallsvenskan när storfavoriterna Västervik gästar uppstickaren och allettan norra-vinnaren Borlänge.

Men i morgon är det dags för SSK inleda sin kvalserie när man åker till Ljungby för att möta ett svårslaget Troja-Ljungby på bortaplan.

Hur lyder då prognosen över SSK:s chanser inför kvalserien?

Ja, av ”experternas” tippningar att döma så tar inte SSK steget upp till hockeyallsvenskan. Där lyfts bland annat ett darrigt försvar och bortaspel fram som två orsaker

Uppdragsport.se sammanfattar tabelltips och motiveringar nedan.

Mikael Mjörnberg, hockeyettanexpert, skribent på Hockeyettan.se och bloggare på Hockeysverige.se:

Tippar SSK 3:a av 6 lag, med motiveringen:

”På det sätt som kringlorna rest sig efter bedrövliga bortainsatser i två raka playoff-serier går de naturligtvis väldigt stärkta in i kvalserien. Man har bevisat att man kan vara bäst när det gäller och att man kan vinna när 3000+ högljudda supportrar hemma i Scaniarinken kräver vinst. Det borde vara en moralboost utan dess like. Dessutom har man en offensiv som varit riktigt vass hela säsongen och ett målvaktspar i Alexander Sahlin och Calle Brattenberger där båda puckmotarna är heta. Vad som talar emot ett avancemang till allsvenskan är dock att Södertälje praktiserar allt annat än ett kvalseriespel. Är man inte överlägsna sina motståndare i skicklighet, vilket inget lag är i den här kvalserien, måste man vara duktiga på att minimera misstag, stänga till och försvara sig. Det är inte SSK i samma utsträckning som lagen jag placerar framför dem i tabellen.”

Läs mer här.

Jimmy Hamrin, hockeykännare, kommentator och bloggare: 

Tippar SSK 5:a av 6 lag, med motiveringen:

”Klubben med sin historik borde så klart spela på högre nivå än detta men jag tror inte det här laget är redo ännu. De är riktigt starka på hemmaplan med grymma fans i ryggen men haft bekymmer på bortais och är ännu lite för ojämna. Tycker spelet bakifrån hackat en del också när jag sett dem. De har ett brett lag med många formationer som kan göra mål men saknar kanske den allra vassaste spetsen mot t ex Västervik och de allsvenska lagen.

Nyckelspelare:

*Alexander Sahlin- Efter Åkerlund är han nog den bästa målvakten i den här serien. Varit lite för ojämn på allsvensk nivå men har gjort en stark säsong i Södertälje där han fått vinna mycket matcher.

*Fredric Weigel- Playmaker som varit lovande i många år men kanske inte haft rätt inställning. Under Mats Waltin känns det som han tagit ett kliv i utvecklingen och hittar öppningar som få andra.

*Anton Holm- Målskytt av rang som varit pålitlig hela säsongen. Jobbar i övrigt hårt och har förmågan att vara på rätt ställe. Bra skott. Stått för imponerande 31 mål på 38 matcher.”

Kenny Wiis, sportreporter på Västerviks-Tidningen:

Tippar SSK 5:a av 6 lag, utan motivering, men han skriver i en krönika i vilken han tippar Västervik etta: Borlänge, Troja/Ljungby och Södertälje känner en enorm respekt när VIK står på andra sidan rödlinjen /…/ Det räcker med att titta tillbaka på säsongen, och kolla deras avslutning på Allettan där Troja/Ljungby, Södertälje och Huddinge brottades ner i känsliga lägen.”

Malin Belfrage, journalist på Västerviks-Tidningen:

Tippar inte tabellen, men tror på Troja-Ljungby som etta och Asplöven tvåa. Tippar Västervik trea. Och tror att SSK får det svårt. I en krönika skriver hon:

”Anrika Södertälje ska enligt deras supportrar ”krossa division 1”. Det har kringlorna långt ifrån gjort hittills, och det enda som skulle tala för att de skulle börja göra det i kvalserien är om Alexander Sahlin skulle stå på huvudet i varenda match.”

Andreas Hanson, sportreporter på Länstidningen i Södertälje:

Tippar SSK 3:a av 6 lag, med motiveringen:

”Jag tror att chansen är hygglig att nå topp två, frågan är hur mycket laget fortsätter att utvecklas. Det krävs många lika starka prestationer som de två match tre-matcherna mot Piteå och Kristianstad, klarar man det så kan man nå högre. Tyvärr ser jag det som mindre sannolikt att man lyckas med det. Laget kommer att göra för många misstag och bjuda på för mycket defensivt.”

Lövenbloggen, en blogg som följer ishockey och Björklöven:

Tippar SSK 1:a eller 2:a av 6 lag, med motiveringen:

”Ja, självklart har de chansen. Sundsvall är riktigt dåliga och skrämmer inget av de allsvenska lagen. Det som dock talar mot Södertälje är att laget förlorat sina två senaste bortamatcher och fyra av de fem senaste. Ska Södertälje ha chansen måste bortaformen komma tillbaka. Det som talar för SSK är att de precis som Troja spelat hela vägen, medan de andra lagen vilat upp till tre veckor. Det brukar vara svårt att rivstarta efter ett sånt uppehåll.”

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.