Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Så sänds SSK:s matcher i HockeyEttan

Här kommer lite matnyttig information rörande hur DU – och motståndarsupportrar och utomstående – kan se SSK:s hemmamatcher om du inte har möjlighet att närvara själv. Samt lite ytterligare information rörande säsongskort och annat.

I båset i väntan på action. Foto: David Nilsson Hamne
I båset i väntan på action. Foto: David Nilsson Hamne

Degraderingen till HockeyEttan innebär att det inte längre existerar några tv-rättigheter, till skillnad från i HockeyAllsvenskan och SHL (Cmore), utan det är klubbarna själva som avgör om och hur de vill sända sina matcher via nätet.

Tidigare har till exempel Karlskrona, i samband med en bortamatch mot Visby/Roma, sänt sina bortamatcher i egen regi på plats. Och flera lag i HockeyEttan sänder samtliga av sina hemmamatcher via nätet. Ja, de flesta lagen i den södra serien sänder sina hemmamatcher, vilket är en fördel då man sällan riskerar att missa en match vare sig man spelar hemma eller borta.

I den östra serien, SSK:s serie, är det desto ovanligare. Det är främst lag som Hudiksvall och Visby, och kanske Huddinge, som eventuellt sänder hemmamatcher via nätet.

UppdragSport.se kan dock berätta att SSK kommer att sända SAMTLIGA hemmamatcher den kommande säsongen – inklusive träningsmatcherna. Träningsmatcherna kommer dock att vara en betydligt enklare produktion och av lägre kvalitet.

SSK kommer streama samtliga hemmamatcher via leverantören och videopartnern Solidtango, samma leverantör som tog över HockeyAllsvenskans webbsändningar tidigare.

– Men priset är ej klart, säger Christer Kronblad på SSK:s marknadsavdelning.

Och mer än så vet vi inte just nu. Klubben kommer garanterat att gå ut med officiell information närmare första träningsmatchen på hemmaplan.

SSK säger att man räknar med att tappa åtminstone 1 000 ”vana arenabesökare”. En grupp supportrar som man kanske kan locka till sig via stream.

Finns det ingen risk att folk som måste åka en liten bit stannar hemma för att kolla hemifrån i stället?

– Det är ju alltid en risk. Så klart. Men de som har sett tv-matcher på Viasat tidigare kommer kanske inte nöja sig med en rätt enkel stream, och i stället välja att se live?

Att SSK väljer att sända sina hemmamatcher via nätet är givetvis väldigt viktigt. På så vis kan man fånga upp utflyttade supportrar med alldeles för lång resväg genom landet men som ändå vill se SSK spela. Låt säga att 500 personer köper en livesändning för 100-129 kronor – eller vad det nu kan tänkas kosta – då blir det 50 000-65 000 kronor, varav en stor del går till SSK. Supportrarna får se SSK samtidigt som klubben får in väldigt behövliga pengar.

Lägg därtill eventuella bortasupportrar som kan se matcher och samtidigt lösa ”biljett” och således bidra ekonomiskt till SSK.

– Sedan, i den bästa av världar, så skulle ju seriekollegerna gärna fått ha fler anhängare, säger Christer Kronblad på SSK:s marknadsavdelning.

Men vi kan väl komma överens om att alla vi – som har möjlighet att ta oss till Södertälje – ses i Scaniarinken i höst, va?

Vi behövs oavsett var vi befinner oss i landet, men, så klart: Allra helst på plats. Tillsammans kan vi lyfta laget. Det har vi bevisat förut.

Samtidigt meddelar SSK att man nu har över 200 medlemmar i Guldklubben – och fler lär det bli – vilket också innebär många viktiga kronor till klubben. Guldklubbsmedlem blir man här.

För dig som ännu inte har bokat säsongskort – kolla in säsongens erbjudande nedan. SSK har redan sålt närmare 650 säsongsbiljetter, om inte mer, och det är ett ypperligt sätt att visa sitt stöd och säkra upp sin plats i Templet. Här bokar du säsongskort: http://www.sodertaljesk.se/sasong/

sasongsbiljetter1516

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.