Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Magisk vändning av Pastrnaks Tjeckien i Ivan Linka Memorial

David Pastrnaks Tjeckien fick inte någon vidare start i årets Ivan Hlinka Memorial – men i match två stod man för en magisk vändning.

David Pastrnak i landslagströjan.
David Pastrnak i landslagströjan.

Sverige reste sig efter 3-2-förlusten mot Schweiz i första matchen av pågående Ivan Linka Memorial Cup, och slog under tisdagen Kanada med 4-3 i sin andra match. Och förre SSK-spelaren William Nylander Altelius noterades för ett mål.

En tuff inledning hade även Tjeckien, med 17-årige SSK-löftet David Pastrnak i truppen, som föll i sin första match med klara 4-0 mot Kanada. Och under tisdagskvällen låg man dessutom under med 0-3 mot Schweiz – redan efter 13:55 i den första perioden.

I den andra perioden var det dock Tjeckien som hade övertaget men ett bristfälligt passningsspel satte käppar i hjulen. Man lyckades dock reducera till 1-1 genom Linköpings Jakub Vrana med ett rappt vristskott efter att Schweiz tappat puck i mittzon. Klockan stod då på 29:31. Och bara minuten senare fick Tjeckien ett 2-mot-1-läge men Pastrnaks avslut tog på målvaktens stöthandske och ut.

I den tredje perioden kunde Schweiz kontrollera matchen och Tjeckien lyckades inte skapa nämnvärt. Med drygt två minuter kvar av matchen lyckades Pastrnak visserligen skapa ett finfint läge, och Vrana hade möjlighet att följa upp på returen, men även den gången gick man lottlösa.

Men… sedan kom vändningen.

Tjeckien lyckades reducera till 2-3, i boxplay, med dryga minuten kvar. Sedan kom 3-3 bara sekunder senare – även det i boxplay.

Pastrnak var direkt inblandad i övertidsperiodens första chans men mer blev det inte – utan 3-3 stod sig fram till straffläggning. Tjeckien gick sedan segrade ur den efterföljande straffläggningen, efter bland annat en ljuvlig straff signerad tidigare nämnda Vrana. Pastrnak missade dock sin straff.

Men sak är säker – Pastrnak såg bra ut och ansluter med matchtempo i kroppen när han kommer tillbaka. Viktigt för både honom och SSK.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.