Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Rykten: Här är SSK:s tränarkandidater

Ryktena om vem som ska bli SSK:s tränare nästa säsong har varit många. UppdragSport.se har sammanfattat alla potentiella kandidater.

SSK:s nya omklädningsrum inte helt iordningställt än.
SSK:s nya omklädningsrum inte helt iordningställt än.

Ända sedan Andreas Johansson tackade för sig har SSK febrilt varit ute på marknaden och jagat tränare. Än har man inte presenterat några namn, men den utdragna rekryteringsprocessen har gett liv i ett antal rykten.

UppdragSport.se sammanfattar de namn som sägs vara aktuella för tränarjobbet i Södertälje nästa säsong.

Tony Zabel

Den förmodligen hetaste kandidaten av alla rykten att döma. Det började med att Zabel fångades på bild när han åt lunch i Axa Sports Center. Därefter berättade bloggen MrMadhawk.se att den före detta Djurgårdstränaren var ett av SSK:s alternativ. Och idag twittrade Niklas Jihde, programledare på Viasat, att Zabel var en kandidat till tränarposten.

Mats Waltin

Ett annat namn som MrMadhawk uppgav vara under uppsyn av SSK är Mats Waltin. En rykte som blev ännu hetare när Niklas Jihde idag hävdade samma sak på Twitter. Waltin, som har ett förflutet i SSK, tränade förra säsongen Manglerud i norska andraligan och ska enligt kontraktet göra det ytterligare ett år. Men en klausul i kontraktet ger honom möjlighet att gå till en klubb i Sverige.

Niklas Sundblad

Det tredje namnet som MrMadhawk uppgav ligga under SSK:s radar är Niklas Sundblad som föregående säsong tränade Inglostadt i tyska förstaligan. Ett namn som enligt samma blogg även var aktuellt under 2011. Då valde SSK istället att satsa på Johan Strömwall.

Per Ljusteräng

Per Ljusteräng har de 10 senaste åren varit huvudtränare i Division 1, nu senast i Kallinge Ronneby. Även han kan vara aktuell som tränare i SSK enligt MrMadhawk som under torsdagskvällen släppte ryktet på Twitter. Samma uppgifter nådde tidigare samma dag UppdragSport.se.

Patrik Ross

Förra säsongen inledde Patrik Ross i Örebro, men efter en dålig inledning valde han att avgå och har sedan dess varit utan tränaruppdrag. När undertecknad förra veckan talade med SSK:s sportchef Per Nygårds sade han att Ross var ett av många intressanta namn. Det behöver visserligen inte betyda någonting, men det vore anmärkningsvärt om SSK inte hört av sig till den karismatiske smålänningen.

Anders Eldebrink

Anders Eldebrink tränar just nu Rapperswil i Schweiz. Ett lag han alltså fortfarande har kontrakt med. När namnet nämndes under samtalet med Per Nygårds sade SSK:s sportchef att han inte hört av sig till Eldebrink då han respekterade det faktum att SSK-ikonen fortfarande var kontrakterad. Skulle Eldebrink däremot bli ledig var det enligt Nygårds ett av många intressanta namn.

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...