Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Rune, 92, följer med på #Vimmerbyaway för att stötta SSK

Rune, 92, är en av alla hjältar som tar sig till Vimmerby för att stötta SSK.

Publik i templet. Foto: David Nilsson Hamne
Publik M mitt. Foto: David Nilsson Hamne

Runt 300 SSK-supportrar beräknas ta sig de 26 milen till Vimmerby för att stötta SSK i ännu en viktig match på onsdagen.

Det är bara tre poäng som gäller.

Utöver ett gäng privata bilar, samt supportrar från regionen, så rullar två stora bussar med ett passagerarantal som motsvarar tre vanliga bussar. Och en av resenärerna är en riktig räv: Rune, 92 år gammal, även kallad Fisk-Rune då han tidigare arbetade som fiskhandlare.

”Förstå Rune. Sett SSK på 30-, 40-, 50-, 60-, 70-, 80-, 90-, 00- och 10-talet. 9 decennier. Åker med på årets första organiserade resa. Fett med cred!” skriver Christer Kronblad på SSK:s marknadsavdelning på Twitter.

– Bokningen kom in via Jim Pettersson, ordförande i föreningen Gamla SSK:are. Som också åker med, säger Christer Kronblad.

Det är dock inte första gången som ”Fisk-Rune” hänger med SSK på bortamatch på äldre dar. Han följde även med till Karlskoga i februari 2014.

– Han var med till Karlskoga. Jag hyllade honom på en Guldklubbsfest för något år sedan. Han fick stående ovationer, säger Christer Kronblad och tillägger:

– Jag har oerhörd respekt för honom och alla i gamla SSK. Fighters.

I en intervju med Vimmerby Tidning säger Fredrik Andersson, ordförande för SSK:s supporterklubb, att intresset bland supportrarna har ökat sedan degraderingen.

Det blev en nystart, menar han.

– För många människor är det här med att hålla på SSK ett levnadssätt. De 900 personer som köper säsongskort vill inte bara se hockey, de vill leva med klubben. Det har verkligen vaknat till liv nu, säger Fredrik Andersson till tidningen.

Kan Rune så kan alla?

Ja, är man ledig från jobb och skola så finns det platser kvar på bussarna. Skicka din platsbokning till supporterklubben_2013@live.se. Bussarna rullar klockan 12:00 från busshållplatsen utanför Sankta Ragnhilds Kyrka i Södertälje. Priset för resan, inklusive matchbiljett, är 350 kronor.

SSK-supportrar som tar sig de 26 milen till Vimmerby på egen hand köper biljett i ordinarie biljettkassa från och med klockan 15:00. Nämn gärna att ni håller på SSK för att få rätt placering i ishallen och så att ni får sitta och stå med andra SSK:are.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.