Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Robin Press efter NHL-campen: ”En boost för självförtroendet”

Efter att ha blivit draftad gick allt väldigt fort. Inte ens en vecka hann gå innan lilla Södertälje och Sverige bara var ett minne blott, och stora Chicago, NHL och USA plötsligt var verkligheten för SSK-spelaren Robin Press.
– Det var en jävligt cool upplevelse, säger han till UppdragSport.se.

Robin Press laddar bössan under NHL-campen.
Robin Press laddar bössan under NHL-campen.

Endast 17 år gammal och med ett par strömatcher från seniornivå i ryggsäcken – då slog SSK:s sportchef Per Nygårds till och hämtade in Robin Press till Södertälje. Till juniorlaget, trodde många – men nä. ”Nygge” såg potentialen och var övertygad om att a-laget var rätt ställe att utveckla och slipa den diamant han såg.

Säsongen gick i och för sig lite upp och ner men Nygårds var inte ensam om att se Press potential. I stället draftades Robin något oväntat av Stanley cup-mästarna Chicago Blackhawks – och sedan gick allting ganska snabbt.

– Min agent ringde direkt efter att jag blivit draftad och jag fick prata lite med folk från Chicago. Vi snackade lite och de sa att jag skulle flyga över och få vara med på campen bara en vecka senare för att träna och få spela lite matcher, förklarar Press för Uppdragsport.se.

Hur var det att få åka över?

– Det var faktiskt jävligt coolt. Vi flög dit och tog direkt en taxi till ett jättefint hotel. Sen hade vi ett möte på kvällen där de berättade hur allt skulle gå till, och därefter var det bara ett sköta sig själv i princip. Vi fick själva ta bussarna till och från campen. Dessutom fick man en hel del tid över att få se staden Chicago, så det var en jävligt cool upplevelse!

Inte nog med ett Press alltså fick chansen till en lång weekend i en av USA:s största städer – även hockeyn gick bra för Chicagos sista draftval. Dessutom hann han göra ett mål. Redan i första internmatchen.

– Jag tyckte det gick bra faktiskt! Det kändes skönt hela veckan, och framförallt gillade jag att spela på liten rink. Så det var en kul upplevelse!

Vad sa ledarna inom Chicago till dig efter campen?

–Jag pratade faktiskt inte sådär jättemycket med dem. De sa bara att det såg bra ut, de gillade min förmåga att läsa spelet och tyckte jag jag intog bra positioner i försvaret. Det jag kunde utveckla var att röra mer på fötterna och hela tiden vara mer aktiv i spelet.

Att ha blivit draftad är såklart ett tecken på en jävla potential. Hur stärks du av det som hänt inför nästan säsong?

–Man kan inte åka omkring och tänka på det hela tiden, utan det är fullt fokus på säsongen som kommer. Men det är klart, det blir ju en liten boost för självförtroendet och man bli lite hungrigare på hockeyn. Södertälje är ett bra ställe att utvecklas på, så nu är jag riktigt sugen på att få komma igång och få ta SSK tillbaka till elitserien/SHL.

Ja, hur taggad är du på att äntligen få gå på is tillsammans med lagkamraterna inför några tusen personer i Scaniarinken?

– Sjukt taggad, självklart. Jag har ju varit där en vecka och fått vara på is, men ändå – efter en hel sommar är issäsongen det enda man längtar efter. Jag är riktigt taggad och det ska bli grymt kul, säger Press till Uppdragsport.se.


Den första augusti går SSK på is. Som vanligt är portarna öppna för allmänheten. Läs mer här!

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.