Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Robert Carlsson om framtiden: ”Jag vill spela nästa säsong”

Robert Carlsson sade i höstas att han kör efter klyschan ”ett år i taget”. Nu berättar SSK-ikonen att han planerar inför ytterligare en säsong, som han – inte alls oväntat – gärna tillbringar i SSK.

Robert Carlsson sade i höstas att han kör efter klyschan "ett år i taget". Nu berättar SSK-ikonen att han planerar inför ytterligare en säsong, som han - inte alls oväntat - gärna tillbringar i SSK.

Han har gjort 17 säsonger i SSK och har spelat flest matcher i klubben genom alla tider. Nu förbereder sig Robert Carlsson för ytterligare en säsong – men om den kommer avverkas i SSK kan trotjänaren ännu inte svara på.

– Ärligt talat vet jag inte alls vad som händer nu. Det är så nära in på säsongen. Vi tränar hela den här veckan på is, sen är det semester. Så jag får se. Det jag med säkehet kan säga är att jag kommer – eller i alla fall vill – spela nästa säsong.

Kan man säga att du vill spela ytterligare en säsong och att du gärna tillbringar den i SSK?

– Det kan man göra, absolut.

Det är med andra ord SSK det hänger på?

– Ja, det är det ju alltid. Eller ja, inte alltid, vi måste ju komma överrens om något som båda känner sig nöjda med.

Men du för inte diskussioner med SSK ännu?

– Det är så tätt in på nu, min agent sköter det där. Men SSK har ju inte gjort klart med någon tränare än, så jag är inte säker på om de ens börjat diskutera med spelare. Men låt det sista vara osagt, säger Robert Carlsson.

Det är med andra ord en fortsatt spelsugen 36-åring som redan nu gör sig redo för en ny säsong. Men han gör det med en kropp som knappast blir yngre med åren, något som emellertid inte stör ”Robbban”.

– Jag märker gentligen inte så mycket. Om man tar ett exempel: på sommarträningen kan jag i stort sett köra allting, vilket är ganska ovanligt om man jämför med de äldre spelare som jag har spelat med. I vanliga fall brukar det bli mycket rehab, men inte för mig.

– Det jag däremot kan känna av är att jag behöver stretcha mycket mer. När jag var yngre var det bara att gå ut och köra i stort sett, säger Robert Carlsson och skrattar.

Hur känns det mentalt att återigen ladda om inför en ny säsong?

– Det är heller inga problem. Vi har varit lediga nu i fem dagar, jag har varit i gymmet fyra av dem. Det kanske är lite väl mycket, men vafan, jag kör fram till fredag så får jag vila nästa vecka. Några problem att träna har jag aldrig haft, haha.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.