Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Pastrnak: ”Vore kul att hjälpa SSK till SHL”

David Pastrnak. Foto: Richard Himberg
David Pastrnak. Foto: Richard Himberg

David Pastrnak är ett hett namn inför sommarens NHL-draft.

Och det är inte konstigt – det tjeckiska superlöftet, som fyllde 18 nyligen, noterades för hela 24 poäng på 36 matcher i hockeyallsvenskan förra säsongen. Vilket gjorde honom till bästa poängmakare i SSK.

De senaste dagarna har SSK-stjärnan befunnit sig i Nordamerika där han har träffat en rad NHL-klubbar inför den stundande draften. I veckan har han bland annat varit i Toronto för olika tester.

Många är de SSK-supportrar som undrar huruvida Pastrnak kommer att representera SSK i höst eller inte.

Faktum är dock att Pastrnaks blivande NHL-klubb kan komma att få ett finger med i spelet – förutsatt att de skriver kontrakt med honom redan i sommar. Vilket vissa NHL-klubbar gör ibland med sina val i förstarundan. Huruvida Pastrnak faktiskt väljs i förstarundan återstår emellertid att se.

Pastrnak själv ser sig som en SSK-spelare i höst.

– Om jag inte spelar i NHL redan i höst så spelar jag i SSK. Men allt kan hända, man vet ju inte ens vad som händer i morgon, säger han till Uppdragsport.se från Kanada, och tillägger:

– Som jag sa, man vet aldrig vad som händer, men jag gillar att spela i SSK och det vore kul att hjälpa SSK till SHL.

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.