Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Pastrnak valdes som nummer 25 i NHL-draften

Natten mot lördag valdes SSK:s stjärnforward David Pastrnak i NHL-draften. Och den färske 18-åringen valdes av Boston Bruins som nummer 25 i den första rundan.

David Pastrnak.
David Pastrnak.

Natten mot lördag 28 juni inleddes 2014 års NHL-draft.

Och SSK representerades direkt.

William Nylander valdes som nummer 8 – av Toronto Maple Leafs.

– Jag kommer inte att bli förvånad om han spelar i Toronto nästa säsong, sa Torontos general manager Dave Nonis direkt efter valet.

William Nylander intervjuas i tv efter NHL-draften.

William Nylander intervjuas i tv efter NHL-draften.

Senare var det dags för SSK:s stora – om än unga – stjärna David Pastrnak, 18, att väljas av en klubb i världens bästa liga.

Pastrnak valdes som nummer 25 av anrika Boston Bruins i den första rundan.

– Det var overkligt. Jag kommer att komma ihåg det här i resten av mitt liv, säger Pastrnak, och fortsätter:

 Jag blev mer och mer nervös mot slutet av första rundan… men jag vet att Boston består av bra människor. Jag har lärt känna dem genom våra möten och jag är glad att vara en del av Boston, jag kunde inte ha kommit till en bättre organisation. 

– Alla var förtjusta i honom. Han är en skicklig spelare. Han behandlar och skyddar pucken bra och är full av energi, kommenterade Keith Gretzky, en av Bostons scouter, efteråt.

Som Uppdragsport.se tidigare har skrivit räknar David Pastrnak med att spela i SSK och Sverige nästa säsong.

Han har fullt fokus på att hjälpa laget till SHL.

– Om jag inte spelar i NHL redan i höst så spelar jag i SSK. Jag gillar att spela i SSK och det vore kul att hjälpa SSK till SHL, har Pastrnak sagt i en tidigare intervju.

Ord som Pastrnak fortfarande står vid.

– Boston har inte sagt något än men jag har arbete kvar att utföra i Södertälje. Ta SSK till SHL! säger han till Uppdragsport.se efter draften.

Huruvida det faktiskt blir så återstår att se. NHL-lagen brukar vilja ha ett och annat att säga till om när det gäller den frågan.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.