Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

”Pastrnak får folk att höja på ögonbrynen”

Det går bra för David Pastrnak i Boston. Ja, kanske lite för bra. Lokaltidningen Boston Herald spekulerar kring om inte Pastrnak vore ”en skänk från himlen” om han visar sig vara redo för NHL redan nu.
– Jag vet inte vad planen för honom är det här året, men just nu ser han väldigt bra ut när det kommer till ren skicklighet, säger Bruce Cassidy, coach för Bostons farmarlag, AHL-laget Providence Bruins.

David Pastrnak i Boston Bruins träningsdress.
David Pastrnak i Boston Bruins träningsdress.

Uppdragsport.se har i två artiklar skrivit om David Pastrnaks framfart under Boston Bruins pågående utvecklingsläger.

Ja, den unge tjecken har onekligen imponerat. Du kan se hans framfart på träning i en video här.

En av de som har imponerats är Shawn Hutcheon, tidigare mästartränare på juniornivå och nu Bostonkorrespondent för Fourth Period Magazine. Han menade att Pastrnak var “den bästa spelaren på isen” under träningen.

– Jag har inga tvivel över att Pastrnak kommer att bli en NHL-spelare. Jag skulle inte bli förvånad om han spelar för Boston inom ett år eller två. Han måste bara bli lite starkare först, sa Hutcheon till Uppdragsport.se härom dagen.

I lokal media spekuleras det hej vilt om Pastrnaks framtid i Boston Bruins.

Tidningen Boston Herald skriver att ”Pastrnak har fått människor att höja på ögonbrynen” och ”fått klubbens ledning att le”. Man jämför även SSK:s stjärna med Sergei Samsonov som debuterade i Boston Bruins 1997 och då vann Calder Trophy som årets bästa rookie efter 47 poäng på 81 matcher under sin första säsong.

Boston Herald spär på spekulationerna om en tidig flytt till NHL för David Pastrnak.

”Bruins letar efter en högerytter och med lagets situation med lönetaket vore det en skänk från himlen om Pastrnak visar sig vara redo för NHL redan nu”, skriver tidningen.

– Jag vet inte riktigt vad planen är. men han är högerskytt och jag hör mycket snack om att det är något vi är i behov av, så han har ju helt klart den fördelen, säger Bruce Cassidy, huvudtränare för Bostons farmarlag, AHL-laget Providence Bruins, och tillägger:

– Men samtidigt, jag vet inte vad planen för honom är det här året, men just nu ser han väldigt bra ut när det kommer till ren skicklighet.

Pastrnak själv trivs som fisken och har under veckan beskrivit träningslägret som ”ett paradis”.

Härom dagen förlorade, ironiskt nog, David Pastrnak sitt pass.

– Jag vet inte om vi kommer att hitta det. Jag sa det till min agent och han bara: ”Du ville tappa ditt pass därför att du aldrig vill åka hem”, säger Pastrnak till Boston Herald.

Under fredagen kom dock Pastrnaks pass fram och, ja, SSK-supportrarna kanske kan andas ut…. Kanske.

Läs tidigare rapporter från träningslägret i Boston:

Här imponerar Pastrnak på Bostons träning

Experten: “Pastrnak spelar i NHL inom ett-två år”

Succé direkt för David Pastrnak i Boston

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.