Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

”Om någon kan ta steget till NHL så är det Pastrnak”

En som tror att David Pastrnak skulle klara av att ta steget till NHL redan nu är hans tidigare tränare i SSK – Anders Sörensen. Sörensen är känd för att utveckla talanger och han lyfter fram Pastrnak som ett praktexemplar.
– Om någon kan klara av det så är det den grabben, säger Sörensen.

Pastrnak dundrar fram. Foto: Richard Himberg.
Pastrnak dundrar fram. Foto: Richard Himberg.

Efter succén på Boston Bruins utvecklingsläger har det pratats om huruvida SSK:s David Pastrnak är redo för NHL redan nästa säsong.

Lokala tidningar i Boston lyfter fram SSK:s stjärna som ”en skänk från ovan”.

– Man vet aldrig… Personligen vill jag inte lägga allt för mycket press på den här unge killens axlar, men han har varit bra, sa Bostons general manager Peter Chiarelli på en presskonferens efter att klubben träningsläger avslutats.

En som tror att Pastrnak skulle klara av uppväxlingen är Anders Sörensen, SSK:s tidigare assisterande tränare.

– Det jag kan säga om David, som jag känner väl till, är att han anpassar sig extremt fort. Han gick från våra b-juniorer till a-juniorer och sedan till a-laget och han anpassade sig väldigt fort, säger Sörensen i en intervju med WEEI.com.

Steget från hockeyallsvenskan till NHL är ju dock, så klart, betydligt större.

– Givetvis, steget till NHL är mycket större, men om någon kan klara av det så är det den grabben, säger Sörensen.

Sörensen berättar också om hur Pastrnak – och kompisen William Nylander – stundtals dominerade i hockeyallsvenskan.

– Det var kul att titta på, helt klart. Man märker att deras nivå av talang är betydligt högre än hos andra spelare. Det var spelare som så klart var större och starkare och som kunde åka skridskor, men de hittade sätt att åstadkomma saker på isen ändå, i synnerhet när de spelade tillsammans – de hade en väldigt bra kemi.

Huruvida Pastrnak matchas i NHL redan kommande säsong återstår att se.

Sörensen tror att en säsong till i SSK bara skulle göra 18-åringen gott.

– Om han återvänder till Sverige tycker jag inte att det är något fel med det. Jag vet att i det laget (SSK) kommer han att vara en toppspelare, de kommer att förlita sig på honom en hel del. Han kommer att få tonvis med speltid, vilket givetvis är viktigt när du är ung, i synnerhet när du är en offensiv spelare. Jag tycker att det är extra viktigt.

Som Uppdragsport.se skrev härom dagen hoppas Boston Bruins kunna skriva ett entry-level-kontrakt med David Pastrnak väldigt snart. Ja, kanske redan i dag tisdag.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.