Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Okänd Södertälje-back sneglar mot SSK: ”Det är min moderklubb”

SSK behöver fylla på backlinjen med offensiv kraft, defensiv disciplin och rutin. En som sneglar mot SSK är en 25-årig back född i Södertälje – men som lämnade klubben som väldigt ung. Nu är han tillbaka i stan.

Martin Backholm, här i intervju medÅker/Strängnäs tv-team.
Martin Backholm, här i intervju medÅker/Strängnäs tv-team.

SSK:s lagbygge har tagit ordentlig fart den senaste veckan och hela 13 spelare har sajnats upp, däribland tre backar: Adam Hansen och Marcus Lundberg, från det egna ledet, samt Fredric Larsson från Kallinge/Ronneby från den södra division 1-serien.

Men det behövs fler backar, så klart, och en som sneglar mot SSK är Martin Backholm.

En 25-årig back som är född i Södertälje, och har representerat SSK som liten, men spenderade sin J18- och J20-år i Nyköping och därför är tämligen okänd bland SSK-supportrar. Backholm spelade sedermera i division 1 med just Nyköping och Åker/Strängnäs mellan 2008/2009 och 2013/2014.

Men förra säsongen representerade backen Kristianstad i den södra division 1-serien.

– Han har en bra förstapass, bra spelförståelse och bra storlek, sa Kristianstads sportchef Joakim Johansson i samband med att man värvade Backholm från Nyköping.

Kristianstad stod för en synnerligen stark säsong och vann den erkänt starka division 1-serien i söder före Pantern och Tingsryd – som båda tog klivet upp till hockeyallsvenskan så småningom – för att sedan sluta femma i allettan södra.

Efter säsongen flyttade Backholm hem till Södertälje.

Backholms agent har, enligt uppgifter till Uppdragsport.se, varit i kontakt med SSK.

– Med tanke på att jag valde att flytta hem till Södertälje direkt efter säsongen i Kristianstad så känns SSK som ett bra alternativ! Det är min moderklubb och det skulle vara roligt att få hjälpa till och bidra med allt jag kan för att få tillbaka klubben där man hör hemma, säger Backholm till Uppdragsport.se.

Backholm höjer samtidigt ett varningens finger rörande vad som komma skall för SSK.

– Det blir en väldigt intressant säsong. Ettan är tuffare än vad många tror. Vi får se vad som händer framöver, jag har lite att fundera på

I intervjuer har Backholm beskrivit sig själv som en lugn back som gillar att hålla i pucken och ”lägga schysta passningar”, men som först och främst håller defensiven.

Det är alltså en defensiv back det handlar om – med rutin från laget som vann landets bästa division 1-serie – även om Backholm noterades för 22 poäng (7+15) på 37 matcher i division 1 östra – SSK:s serie – med Nyköping säsongen 2011/2012. Totalt har det blivit 93 poäng (25+68) på 250 matcher i divison 1.

Nästa anhalt SSK?

Vi får se.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.