Connect with us

Hi, what are you looking for?

Matchrapport

”Nya” SSK vann viktig sexpoängsmatch

SSK fortsätter att äta upp avståndet till lagen ovanför strecket. Efter segern mot Björklöven är det bara 3p upp till just Björklöven.

”Nya” SSK fortsätter att skörda poäng.

Mot Björklöven på torsdagskvällen inkasserade man sin andra trepoängare på tre matcher och totalt sjunde poäng på lika många matcher.

Björklöven inledde dock hetast och hade ett skott i stolpen efter dryga minutens spel. En otäck påminnelse för Sebastian Idoff som, om ni minns, släppte in tre mål på bara ett par minuter senast man tog emot Björklöven.

Det var dock hemmalaget som tog ledningen genom Linus Fröberg efter 06:29, snyggt – mycket snyggt – assisterad av William Nylander från bakom mål. I momentet dessförinnan frispelade dessutom Nylander kompisen David Pastrnak som dock inte kom till avslut.

Gästerna hade sedan ett bra läge att kvittera i ett powerplay drygt sex minuter senare men Idoff avstyrde med en snygg benparad den gången.

Med 1:45 kvar av den första perioden utökade dock hemmalaget till 2-0 genom Mike Bergin, assisterad av Johan Andersson och Jacob Dahlström, och till sist också 3-0 efter mål av William Nylander i powerplay, assisterad av David Pastrnak. Tiden för 3-0 var 19:36.

I den andra var Björklöven det bättre laget och man satte ordenligt med tryck på hemmalaget. Man reducerade föga oväntat  till 3-1 i power play – men SSK ville inte vara sämre och utökade till 4-1 genom Jesper Thörnberg drygt fyra minuter senare.

4-1 stod sig den andra perioden ut. En period som Björklöven stundtals dominerade.

I den tredje perioden fick Björklöven inleda i power play efter att Fredric Andersson åkt ut fyra minuter mot slutet av den andra perioden. Men SSK stod upp och klarade först av det och sedan ett efterföljande power play.

Men precis som i den andra perioden var det Björklöven som var det hetare, och mer desperata laget. I matchens 51:a minut fick man också in 4-2. Ett mål som definitivt hade hängt i luften.

Segern var dock aldrig hotad.

5-2 kom efter att Jacob Dahlström kämpat framför mål och lyckats tråckla in pucken bakom Andrew Raycroft i gästernas mål.

Matchen avslutades med att Mike Bergin kastade handskarna och sänkte en av gästernas spelare – till publikens stora jubel.

Värt att notera är att Johan Andersson noterades för 0+2 – vilket innebär att han dubblade sin poängskörd den här säsongen. Är Johan äntligen på gång offensivt?

I och med segern har SSK nu bara tre poäng upp till Björklöven ovanför strecket.

Härnäst väntar Oskarshamn på lördag. Samma dag möter Björklöven Djurgården på bortaplan.

10 kommentarer

10 kommentarer

 1. Profilbild

  Magnus Petré

  9 januari, 2014 at 8:54 e m

  Viktigasre matchen i år :), än så länge. För nu kommer den viktigaste matchen igen, mot Oskarshamn.

 2. Profilbild

  Magdalena Lena Stafström

  9 januari, 2014 at 9:58 e m

  Ja, ja, ja dom vaaannnn !

 3. Profilbild

  Kent Nilsson

  9 januari, 2014 at 11:00 e m

  Enkelt.
  Så länge de inte tar in Öqvist…..

 4. Profilbild

  Andreas Häggström

  10 januari, 2014 at 1:51 f m

  *Testkommentar*

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.