Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Ny tränare + nya spelare in i SSK

Under tisdagen presenterade SSK tre nytillskott: En assisterande tränare till Janne Karlsson – samt en ny back och en ny forward.

Den 16 april presenterade SSK sin nya huvudtränare – prestigevärvningen Janne Karlsson. Karlsson, som en gång i tiden tog upp Växjö till SHL men närmast kommer från Karlskrona där han gjorde laget till ett topplag i hockeyallsvenskan, har ett förflutet som J20-tränare och assisterande tränare i SSK under 00-talet och återvänder därmed till klubben.

Och under tisdagsförmiddagen presenterade SSK även Janne Karlssons assisterande tränare: Anders Karlsson, närmast från en assisterande roll i Timrå IK, samt pappa till NHL-forwarden Anton Lander.

SSK passade samtidigt på att presentera två nyförvärv: Backen David Lidströmnärmast från Djurgården, samt forwarden Nicklas Strid, senast lagkapten och pålitlig poängmakare i Brynäs J20-lag. Lidström har tidigare ryktats till Västerås men hamnade alltså i SSK.

Lidström passar på att hylla SSK-supportrarnas uppmärksammade mobiliseringskampanj:

– Det ska bli riktigt kul att få göra om den resa jag gjorde i fjol i ett lag som verkligen satsar för SHL-spel. Jag har sett hur mycket SSK:s supporters har backat upp klubben i den satsning man gör och jag tycker det är riktigt, riktigt stort av dem! Det visar att klubben betyder väldigt mycket för många och det verkligen påverkat mitt beslut att gå till SSK. Under tiden i Djurgården har jag breddat mitt spel en del och jag fick en liten annan roll än den jag hade i Karlskoga. Mina styrkor är annars att ligga rätt i banan, att hålla i pucken och sprida ett lugn och jag följer gärna med upp i anfallen när tillfälle ges, säger Lidström i ett pressmeddelande.

Nicklas Strid kommenterar övergången till SSK:

– SSK är ju en klubb som vill gå upp i år och det känns riktigt roligt att få vara med på den satsning man gör. Det känns riktigt bra att jag timade en bra formtopp under JSM-helgen i Södertälje då jag har förstått att man fick upp ögonen för mig ordentligt då. Sedan har jag pratat mycket med Gällstedt och han har bara haft gott att säga om SSK och Södertälje, det har betytt väldigt mycket för mig i mitt val av klubb. Jag skulle beskriva mig själv främst som en målskytt. Jag är rätt rivig i min spelstil och åker gärna mycket skridsko och jag spelar kreativt när tillfälle ges, säger Strid i ett pressmeddelande.

SSK har sedan tidigare även värvat backen Christopher Aspeqvist från hockeyallsvenska 08-konkurrenten AIK.

Bloggen Mrmadhawk.se har också rapporterat om att SSK visat intresse för Röglemålvakten Kevin Lindskoug, Skellefteåbacken tillika tidigare SSK-backen Tim Heed, Nyköpingsbacken Robin Axbom samt Brynäsbacken Simon Löf. Påskrifter som SSK dock inte är ensamma om att vilja ha. Det finns konkurrens från andra allsvenska klubbar.

Enligt uppgifter ska även unge backen Robin Press vara nära en förlängning med SSK.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.